ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב הבוקר (רביעי) לאירוע הקשה בו נדרס למוות ע"י אוטובוס הנער יוסף איזנטל, בן 14 בלבד, במהלך הפגנה בירושלים: "אני חש כאב עמוק על גדיעת חייו של תלמיד הישיבה היקר, יוסף איזנטל ז"ל, שנדרס אתמול למוות בהפגנה בירושלים. נסיבות האסון הטרגי יתוחקרו עד תום כדי להפיק מהם את כל התובנות והלקחים המתחייבים. אני מוסר את מלוא תנחומיי למשפחת איזנטל. בו בזמן אני קורא למנוע את התלהטות הרוחות כדי שחלילה לא נדע אסונות נוספים".
תיעוד רגעי הדריסה: הנהג מאיץ בין המפגינים, הם מתחילים לרדוף אחריו
נהג אוטובוס של חברת סופרבוס בקו 516 הותקף אמש (שלישי) בירושלים, זמן קצר לאחר האירוע. לעבר האוטובוס חפצים והנהג נחבל בידו ופונה לטיפול רפואי. לא היו נפגעים מקרב הנוסעים. איגוד ועדי התחבורה בכוח לעובדים:" מצפים ממשרד התחבורה והמשטרה להרגעת הרוחות ולהגנה על הנהגים".
באירוע אחר, בקו 77, פתחו נערים את מטף כיבוי האש וריססו את הנהג. הנהג פונה לטיפול רפואי. גם כאן - לא נפגעו נוסעים.
איתי כהן ראש ענף תחבורה בכוח לעובדים: "אירוע הדריסה המזעזע מחייב בדיקה יסודית, אך לא ייתכן שאירוע חריג זה ישחיר את כל עובדי התחבורה הציבורית ויהווה לגיטימציה לפגיעה בהם. בעקבות אירוע הדריסה שינתה חברת סופרבוס את מסלולם של כמה מקווי החברה במקומות מועדים לפורענות , בהתאם לדרישתנו בעבר וטוב שכך.
"אנו קוראים למשרד התחבורה, לעיריית ירושלים ולחברה לדאוג לאבטחת הנהגים ולהרגיע את הרוחות ולהזכיר לציבור- עובדי התחבורה הציבורית הם עובדי ציבור המשרתים נאמנה את קהל הנוסעים ואל לאיש לפגוע או לאיים עליהם".
דרישה לדיון דחוף בוועדה לביטחון לאומי
במקביל, ח"כ ישראל אייכלר (יהדות התורה) פנה ליו"ר הוועדה לביטחון לאומי ח"כ צביקה פוגל בדרישה לקיים דיון בהול לבירור המקרה ולזמן לשם כך את כלל הגורמים.
במכתבו הבהיר ח"כ אייכלר כי "המקרה המזעזע של דריסת נער על ידי נהג אוטובוס מתפרע, בהפגנת החרדים בירושלים, אינו יכול לעבור לסדר היום בשום פנים ואופן. אבקשך לקבוע דיון דחוף בוועדה לביטחון לאומי כדי לברר כיצד קרה הדבר, וכיצד לא עצרו את האוטובוס לפני שדהר לתוך ההמון".
ח"כ אייכלר דרש: "אבקש לזמן לשם כך את כל הגורמים הרלונטיים מהמשטרה, משרד התחבורה וחברת התחבורה". בנוסף ביקש "לברר האם תגובת המשטרה נגד חוסמי הכביש היתה דומה לאירועי חסימה דומים במחאות קפלן בתל אביב".
ח"כ שמחה רוטמן, תקף בעקבות המקרה את היועמ"שית: "שלוש שנים של אנרכיה בחסות גלי בהרב מיארה. שלוש שנים שלחסום כביש הפכה להיות פרקטיקה נפוצה שלמשטרה אין רצון או יכולת לפעול כנגדה. שלוש שנים של מערכת משפט לעומתית, שפועלת יחד עם המפגינים להפלת הממשלה ושמאפשרת לפעילים מוסתים לחסום את הכנסת, לרדוף נבחרי ציבור, עיתונאים ועוד. שלוש שנים שבחסות המלחמה של הדיפ-סטייט בציבור הישראלי, נורמלה הקביעה המטורללת "אין מחאה אפקטיבית בלי פגיעה בסדר הציבורי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו