פעולת תג מחיר: חמישה כלי רכב נשרפו בלהבים

השריפה פרצה הלילה בחניון סמוך לתחנת דלק מחוץ ליישוב • לוחמי האש מנעו את התפשטות האש • מהמשטרה נמסר כי מדובר בפעולת תגמול של תושבים בדואים על המבצע בתראבין

חמישה רכבים נשרפו בלהבים. צילום: כב"ה דרום

חמישה כלי רכב עלו הלילה (בין שני לשלישי) באש בחניון סמוך לתחנת דלק באזור מתחם שלמה סיקסט, מחוץ ליישוב להבים. סמוך לשעה 01:48 התקבל דיווח במוקד 102 של כבאות והצלה על שריפה מספר כלי רכב במקום.

תג מחיר בנגב: הנזק לרכבים שנשרפו סמוך ללהבים \ ללא קרדיט

מהמשטרה נמסר כי מדובר בתג מחיר של תושבים מהכפרים הבדואים, כנראה בתגובה על מבצע איסוף הנשקים של השר בן גביר והמפכ"ל בתראבין. גורם בכיר במשטרה: "הכללים השתנו, הם לא מבינים שלא יפחידו אותנו, נחריף את הצעדים".

חמישה רכבים עלו באש בלהבים // כב"ה דרום

צוותי כיבוי וחילוץ ממרחב באר שבע שהוזעקו לזירה מצאו עם הגעתם חמישה רכבים בוערים כליל. לוחמי האש פעלו לכיבוי מוקדי הבעירה, ביצעו בידוד של האזור וניתקו מקורות אנרגיה, ובכך מנעו את התפשטות האש לרכבים נוספים ולסביבה הקרובה.

תג מחיר בנגב: הנזק לרכבים שנשרפו סמוך ללהבים, צילום: ללא קרדיט

מהאירוע לא דווח על נפגעים ונסיבות פרוץ השריפה נבדקו ונבחן חשד לאירוע לאומני, בין היתר על רקע אירועים דומים שאירעו במתחם בחודשים האחרונים. חוקר שריפות שפעל בזירה קבע כי מדובר בהצתה מכוונת. צוריאל אלמוגרבי, הבעלים של המתחם, הגיש תלונה במשטרה.

בכיר במגרש הרכבים שהוצת: ״ידעתי שאנחנו צריכים להיזהר מסיטואציה כזאת, היה באוויר שדבר כזה יכול לקרות. יש חשש, פחד ותסכול גדול מהמצב. המשטרה אמרה שתתגבר כוחות כדי להגן עלינו״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר