"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לאחר שאושרה בטרומית - וועדת חוקה תדון בחוק וועדת החקירה של קלנר

הדיון מתקיים לאחר שהצעת החוק אושרה בקריאה טרומית בשבוע שעבר • בעקבות קריאות ביניים במליאה ייערך דיון נוסף שבסופו תיקבע הוועדה שתדון בחוק

,עודכן
0השמעה
שמחה רוטמן וגלי בהרב-מיארה וועדת החוקה בכנסת. צילום: ערוץ הכנסת

ועדת הכנסת דנה היום (שני) בקביעת הוועדה שתדון בהצעת חוק ועדת חקירה לאומית-ממלכתית של ח״כ אריאל קלנר, שאושרה בקריאה טרומית בשבוע שעבר. עם אישור ההצעה קבע יו״ר הכנסת אמיר אוחנה כי היא תידון בוועדת החוקה, אך בעקבות קריאות ביניים של האופוזיציה הוחלט לקיים דיון נוסף בוועדת הכנסת, שבו תיקבע הוועדה שתדון בחוק. כך או כך, מדובר בוועדת החוקה.

לייב מהכנסת // ערוץ הכנסת

על פי ההצעה שאושרה בטרומית, הוועדה שתוקם תגיש דין וחשבון לממשלה ותפרסמו לציבור. נושאי החקירה יוגדרו בידי הממשלה, והיא תהיה מוסמכת להרחיבם או לצמצמם לפי בקשת הוועדה. 53 חברי כנסת תמכו בהצעה, אל מול 48 מתנגדים.

הוועדה תמנה שישה או שבעה חברים, ותוקם בדרך של הסכמה בין סיעות הקואליציה והאופוזיציה, באישור הכנסת ברוב של 80 חברי כנסת. בהיעדר הסכמה, ייקבע הרכב שוויוני באמצעות מינוי נפרד של הקואליציה והאופוזיציה, עם מנגנון למינוי יושב ראש אחד או שניים במשותף. עוד מוצע למנות לוועדה ארבעה מפקחים מקרב בני משפחות שכולות של חללי המלחמה, שיהיו רשאים להשתתף בדיונים, להציע שאלות ולהגיש הערות בכתב טרם פרסום הדו"ח.

יוזם הצעת החוק, חה"כ אריאל קלנר נימק: "העם זקוק לוועדה של העם. לחלקים רחבים בעם אין אמון בבג"ץ ובפרט בשופט עמית. אתם רוצים ועדת חקירה ככלי לחיסול פוליטי – וזה לא יהיה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר