מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בנושא השמות הפרטיים שניתנו לילידי 2024, עלה כי השם הנפוץ ביותר בקרב הבנות היהודיות שנולדו ב-2024 היה אביגיל, כאשר 1,437 בנות נקראו בשם זה. השם איילה היה במקום השני (1,182), ואחריו השם שרה במקום השלישי (1,151), אשר החליף את השם תמר שירד השנה למקום הרביעי.
בקרב הבנים היהודים שנולדו ב-2024 השם הנפוץ ביותר היה דוד. 1,842 נקראו בשם זה ו 2.7% מהבנים היהודים. השם השני היה השם לביא, אשר ניתן ל-1,518 תינוקות ובמקום השלישי השם אריאל עם 1,479 תינוקות, שם שעלה מהמקום החמישי בשנת 2023. שם זה החליף במיקומו את השם יוסף אשר ירד למקום השישי.
בשורה התחתונה, השמות שהיו בעשירייה הראשונה של ילידות 2023, נשארו בעשירייה הראשונה של ילידות 2024, עם שינויים קלים בדירוג של השמות. בקרב הבנים 9 מהשמות שהיו בעשירייה הראשונה של ילידי 2023, נשארו בעשירייה הראשונה של ילידי 2024, עם שינויים קלים בדירוג של השמות.
לפי הנתונים, מוחמד היה השם הנפוץ ביותר בקרב ילידי 2024 בישראל בכלל ובקרב הבנים המוסלמים בפרט עם 2,257 בנים אשר נקראו בשם זה. עם זאת, שם זה נמצא במגמת ירידה יחסית מ-17% בתחילת שנות האלפיים ל-11.4% בשנת 2024.
המשמעות היא שבתחילת שנות האלפיים אחד מכל שישה בנים מוסלמים קיבל את השם מוחמד ואילו בשנת 2024 רק אחד מכל 9 נקרא בשם זה. בקרב הבנות המוסלמיות השם הנפוץ ביותר היה מרים, כאשר 566 בנות נקראו בשם זה.
מנתוני הלמס עולה כי 7 באוקטובר השפיע על ירידה בשם בארי. מדובר בשם שבו חלה הירידה הכמותית הגבוהה ביותר לעומת השנה הקודמת מ-435 ל-92. בלמס מציינים כי ירידה זו עשויה להיות קשורה לכך שהשם מזוהה בעיקר עם קיבוץ בארי, אשר עמד במוקד האירועים של 7 באוקטובר 2023.
עוד עולה מהנתונים כי בשמות אליה, אריאל, אביגיל, שילה וימאן, חלה העלייה הכמותית הגבוהה ביותר לעומת 2023. יש לציין כי השם אביגיל היה השם הנפוץ ביותר לבנות יהודיות גם ב-2023 וגם ב-2024. איילה שהיה השם השני בקרב בנות יהודיות, עלה מעט (מ-1,171 ל-1,182), ולכן הפער בינו לבין המקום הראשון גדל.
בקרב הבנות היהודיות, השמות המסורתיים אסתר ושרה היו נפוצים בערים עם ריכוז גדול של חרדים (בית שמש, ביתר עילית, בני ברק, מודיעין עילית, ירושלים) ואילו השם מאיה היה נפוץ בעיקר בערי המרכז.
באופן דומה, השמות המסורתיים אברהם, דוד, יוסף ומשה היו נפוצים בעיקר בערים עם ריכוז גדול של חרדים (מודיעין עילית,ירושלים, בני ברק, בית שמש, אשדוד, נתיבות, אלעד, טבריה, ביתר עילית) ואילו השם אדם נפוץ בתל אביב-יפו.
השם היחיד שניתן ליותר מ-20 בנות ביישובים היה מרים ואילו השם מוחמד נפוץ מאוד, במיוחד בירושלים עם 462 ילדים. השמות אריאל ואוּרי וכן אוֹרי שהיו בעשיריה הפותחת של השמות הנפוצים ביותר לבנים יהודים, הופיעו גם בעשירייה הפותחת של השמות הדו-מיניים.
מתוך 3,024 לידות מרובות שבהן כל התינוקות קיבלו שם, 2,957 היו של תאומים ו-66 של שלישיות. בקרב התאומים, צירופי השמות הנפוצים ביותר של שבעה זוגות תאומים היו "מוחמד, אחמד" וכן "רפאל, מיכאל" . צמד השמות "לביא, ארי" היו נפוצים עם שישה זוגות תאומים.
בקרב 66 השלישיות, כל הצירופים היו ייחודיים.
