24 חברי כנסת מכל סיעות הקואליציה הצטרפו היום (ראשון) לשדולה חדשה לקידום החזרה מיידית של שליטה ונוכחות ישראלית קבועה במתחם קבר יוסף בשכם.
הקמתה מגיעה לאחר דרישה לתקן את ״עוול הנטישה״, כפי שמכנים אותה ראשי הרשויות. ב-7 באוקטובר שנת 2000, מדינת ישראל פיתנה את המתחם והותירה מאחור את לוחם מג״ב מדחת יוסוף שנהרג במקום. לטענת המובילים, אותו אירוע סימן נקודת מפנה שהובילה להתעצמות גל הטרור של האינתיפאדה השנייה. השדולה צפויה להתכנס בשבועות הקרובים, ובמידת הצורך תקיים כינוסים נוספים.
"באנו לתקן"
ח״כ צבי סוכות אמר כי "המהלך נועד לתקן מצב שנמשך כבר רבע מאה". ״את קבר יוסף נטשנו ב-7.10 והטרור הרים את הראש" אמר. "כעת באנו לתקן. השדולה תקדם באופן מיידי מול הדרג המדיני והצבאי את הדרישה להשיב שליטה מלאה וקבועה על קבר יוסף ולהחזיר את ישיבת ‘עוד יוסף חי’. זו דרישה היסטורית ומוסרית״.
יוסי דגן, ראש מועצת שומרון, הצטרף לדברים וקרא לצעד מיידי:
״הנטישה של קבר יוסף היא כתם שחור בהיסטוריה של מדינת ישראל. מקום קדוש כזה לא יכול להיות מופקר לידי מחבלים. חזרה לנוכחות קבועה בקבר יוסף היא צדק היסטורי ודרישה ביטחונית ברורה. איפה שיש ריבונות יהודית – הטרור נסוג״.
