"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
סמוטריץ' נגד הרמטכ"ל: "בארה"ב הוא היה מפוטר"
שר האוצר התראיין לכלי התקשורת ויצא בביקורת חריפה נגד התנהלותו של זמיר • סמוטריץ' טען כי במדינה דמוקרטית אסור ללובש מדים לתקוף את הדרג המדיני בפומבי • עוד התייחס לחוק הגיוס ואמר כי הוא "רוצה להגיע לפשרות"
סמוטריץ' וזמיר. "חרג מסמכותו". צילום: יוסי זליגר/אורן בן חקון

סמוטריץ' נגד הרמטכ"ל: "בארה"ב הוא היה מפוטר"

שר האוצר התראיין לכלי התקשורת ויצא בביקורת חריפה נגד התנהלותו של זמיר • סמוטריץ' טען כי במדינה דמוקרטית אסור ללובש מדים לתקוף את הדרג המדיני בפומבי • עוד התייחס לחוק הגיוס ואמר כי הוא "רוצה להגיע לפשרות"

,עודכן
0השמעה
[object Object]

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התראיין היום (חמישי) לכלי התקשורת.בכאן רשת ב' קרא השר לפעול נגד הרמטכ"ל, רב אלוף אייל זמיר, יצא בביקורת חריפה נגד התנהלותו וטען כי זמיר חרג מסמכותו. סמוטריץ' טען כי במדינה דמוקרטית אסור ללובש מדים לתקוף את הדרג המדיני בפומבי. עוד התייחס לחוק הגיוס ואמר כי הוא "רוצה להגיע להסכמות ופשרות, אסור לפרק את מערכת היחסים".

סמוטריץ' קורא לפעול נגד הרמטכ"ל // כאן רשת ב'

"אין הדדיות במדינה דמוקרטית בין שר הביטחון לרמטכ"ל", אמר סמוטריץ'. לדבריו, גם אם הרמטכ"ל חש שנעשה לו עוול, עליו לפתור זאת בחדרים סגורים. "המציאות שבה הרמטכ"ל מוציא הודעות לתקשורת ותוקף את השר הממונה עליו בפומבי היא בלתי מתקבלת על הדעת. מותר לרמטכ"ל לחשוב שנעשה לו עוול או שהשר טועה. כנס אליו לחדר ודבר איתו".

סמוטריץ' אף השווה את המצב לנעשה בארצות הברית ורמז כי בממשל האמריקני הרמטכ"ל היה משלם בכיסאו על התנהלות דומה. "בארה"ב הוא היה מקבל טלפון מ(הנשיא) טראמפ ובשיחה אחת מפוטר. יש כללי יסוד מאוד בסיסיים בדמוקרטיה. יש דברים שמותר לשר ואסור לרמטכ"ל. השר הוא הדרג המדיני והוא נציג הריבון".

בראיון לשבועון "משפחה", אמר סמוטריץ' כי הוא רוצה להגיע להסכמות ופשרות והוסיף: "אסור לנו לפרק את מערכת היחסים בינינו. יש לנו מכנים משותפים רבים. אני אומר את זה אצלי בבית פנימה, גם לחלקים שקשה להם עם הברית הזו".

הפגנת חרדים בירושלים,צילום: אורן בן חקון

השר הוסיף כי "יום אחד המלחמה תסתיים ואנחנו נחזור להילחם על אופי המדינה שעליה מסרנו את הנפש שנתיים. אבל חייבים לייצר מציאות אחרת בנושא הגיוס, מדובר באירוע קיומי".

השר אמר כי יש "הרבה כאב ביחסים האלה, כאב אמיתי. אני רוצה שהציבור החרדי יבין, גם אם לא יסכים, שיש כאב אמיתי. אני מייצג ציבור שמוביל בהתגייסות שלו, במחירים שהוא משלם גם בבתי העלמין וגם בחיים עצמם, בפרנסה, במשפחה. יש לזה מחירים אדירים".

סמוטריץ' נשאל האם מפלגתו תתמוך בחוק הגיוס ברגע שיגיע להצבעה בכנסת. השר ענה: "נמתין לראות מה יהיה החוק. אני אמרתי לראש הממשלה בנימין נתניהו בשבוע שעבר כי יש תנאי אחד ברור להצבעה של הציונות הדתית והוא שהחוק יהיה אמיתי. אנחנו לא נהיה 'הגוי של שבת' של החרדים והם יימנעו. אני מאמין שאנחנו קרובים לזה, שנגיע לפשרה טובה שתייצר שינוי אמיתי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו