סמ"ר עוז דניאל, תושב כפר סבא, שלחם בטנק ב-7 באוקטובר ונורה למוות במהלך חטיפתו, הושב אמש (ראשון) לישראל. הבוקר נמסרה הודעה למשפחתו כי הוא זוהה במכון לרפואה משפטית. עוז היה לוחם בגדוד 77 בעוצבת סער מגולן (7) והוכרז כחלל כארבעה חודשים לאחר חטיפתו, אחרי שבמשך 141 ימים לא ידעו מה עלה בגורלו. הוא הותיר אחריו זוג הורים ואת אחותו התאומה, הדר
סמ"ר עוז דניאל (19) הוא חטוף חלל. גיבור ישראל, חייל צה"ל שנחטף לעזה והוכרז כנעדר מאז 7 באוקטובר וב-25 בפברואר אשתקד הוכרז כחלל צה"ל.
לאחר ההכרזה על מותו קיימה משפחתו הלוויה, שם ספדה לו אימו מרב: "אתמול, לפני שקיבלנו את ההודעה המרה מכל, היה לי חלום. שביב של תקווה שזה יגמר אחרת. ראיתי אותך עוזי שלי, זיהיתי אותך ישר בתוך ההמון. רצתי אליך וחיבקתי אותך חזק. היית כל כך יפה, ילד שלי, מסופר, מגולח וגאה. לבשת מדי צה"ל, בדיוק כמו בפעם האחרונה שנתתי לך חיבוק כשחזרת לצבא. היית יפה וטהור, ילד שלי. היית ילד ערכי, אוהב אדם, שכבוד ההורים, סבא וסבתא וכל אחד היו נר לרגליך. אוהב מוזיקה ונגן גיטרה מחונן, והכל בשקט ובצנעה שכל כך מאפיינים אותך".
היא סיפרה כי לא הפסיקה לקוות שישוב: "עם היוודע דבר חטיפתך בחרנו להסתכל רק על הצד האופטימי. האמנו שתחזור בריא ושלם כי מבחינתי לא היתה אופציה אחרת, אתה תחזור. אבל למעשה נודע לנו שנהרגת כבר ביום הראשון של המלחמה. אני מדמיינית את הכעס שהיה לך בזמן החטיפה. יכולתי לדמיין את המבט שלך, את תנועות הגוף שלך. נלחמת עד הרגע האחרון כמו גיבור אמיתי - וזו הסיבה שגרמה לך למות בקרב".
עוז אהב את החיים, היה בעל חוש הומור וחיוך ענק. היה מוקף בהמון חברים ותמיד היה זה שהצחיק את כולם. חבריו של עוז סיפרו שאי אפשר היה להתעלם מהאדם הערכי שהיה. עוז היה נגן גיטרה מחונן שהאמין כי בכוחה של המוזיקה לשנות את העולם. הלהקה האהובה עליו הייתה גאנז אנד רוזס.
הדר, אחותו התאומה ספדה לו בהלווייתו. "מ-7 באוקטובר ועד אתמול בבוקר לא הפסקתי לדמיין את היום שבו עוז יחזור הביתה. דמיינתי את החיבוק, את החיוך הענק שלו על הפנים, איך שהוא ייכנס לאוטו עם המוזיקה שהוא אוהב בפול ווליום, וכשיגיע הביתה יחבר את הגיטרה למגבר ויתחיל לנגן".
סמ״ר עוז דניאל היה נגן גיטרה מחונן שהאמין בכוחה של המוזיקה לשנות את העולם. סיפור האהבה בין עוז לנגינה החל בגיל תשע, ומגיל צעיר חלם להופיע מול קהל בארץ ובעולם. קרוביו מספרים כי היה בחור מצחיק, ערכי, אוהב חיים, ותמיד עם חיוך ענק. כפי שהעידו חבריו הרבים, עוז היה החבר הכי טוב של כולם.
עוז יכל להתגייס במעמד של מוזיקאי מצטיין, אבל החליט שהוא מעדיף לעשות שירות משמעותי ושהגיטרה תחכה. גם כשהגיע הביתה אחרי סגירות ארוכות בבסיס, הוא הקדיש שעות לאימון בנגינה.
עוז היה לוחם בגדוד 77 בעוצבת סער מגולן (7). ב-7 באוקטובר יצא להלחם יחד עם חבריו לטנק, לאחר קרב ארוך מול מחבלים רבים. הוא נחטף עם חבריו לטנק. נמרוד כהן ששוחרר לאחר יותר משנתיים בשבי, שקד דהן וסרן עומר נאוטרה, שהושבו לקבורה.
ברצועת עזה נותרו שמונה חטופים חללים: הדר גולדין, איתי חן, מני גודארד, ליאור רודאיף, דרור אור, רן גואילי, ג'ושוע לואיטו מולל וסותטיסאק רינטלאק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
