יו"ר איגוד ערים דן לתברואה הודיע היום (שלישי) כי בעקבות שביתת המובילים, אתר חירייה יפסיק לקלוט פסולת ביתית מכ־30 רשויות במרכז הארץ החל מיום שישי הקרוב. המשמעות - הצפת הערים בכמויות גדולות של אשפה.
מהמכתב הדחוף ששלח ראובן לדיאנסקי יו"ר האיגוד לראשי הרשויות החברות באיגוד, עולה כי המשבר החריף נובע מסכסוך עבודה בענף הפסולת. במסגרת סכסוך העבודה, נהגי המשאיות המשביתים את פעילותם מול אתר ההטמנה "אפעה" וחוסמים את הכניסה אליו. ההשבתה אינה קשורה לאתר עצמו אלא ליחסי העבודה בין הנהגים לחברות השונות שמפעילות אותן.
בעקבות השיבושים בפעילות, נוצרים עיכובים משמעותיים בפינוי פסולת להטמנה מפארק המיחזור חירייה ומתחנות מעבר נוספות מאזורי המרכז, ירושלים והצפון. לאור זאת, שלח איגוד ערים דן לתברואה מכתב לכ-30 רשויות מקומיות במרכז הארץ המפנות פסולת מתחומן לחירייה. בהן: תל אביב-יפו, רמת גן, גבעתיים, חולון, בת ים, בני ברק ואחרות. במכתב נרשם שאם המצב יימשך, האתר לא יוכל להמשיך לקלוט פסולת ביתית מתחומן.
במכתב מסביר ליבנה: "מזה מספר ימים מתנהל משבר חמור בכניסה לאתר הטמנה 'אפעה' באופן שקבלני הובלות הפסולת המשרתים את כלל תחנות המעבר במרכז הארץ וירושלים, הכריזו על שביתת מחאה כלפי אתר 'אפעה' ואף חסמו את הכניסה לאתר".
עוד מציין המכתב: ״האיגוד פעל ופועל ללא הרף מול הנהלת 'אפעה' ומנכ"ל המשרד להגנת הסביבה בדרישה ליישב את הסכסוך. בהוראת מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, מר רמי רוזן, תואמה ישיבה בהשתתפות כל הנוגעים בדבר - מיד לאחר החג, ביום רביעי, ה-15 לאוקטובר".
בשלב זה המובילים לא חוזרים לעבודה והדבר מונע מהאיגוד, באמצעות מפעילי מתקני הטיפול, לפנות להטמנה את האשפה שהצטברה ועודנה מצטברת באתר חירייה.
ראובן לדיאנסקי, יו"ר חירייה - איגוד ערים דן לתברואה, הוסיף והסביר ביחס למצב כי: "פארק המיחזור חירייה לא יוכל להמשיך לקלוט פסולת ביתית כבר במהלך חול המועד. החל מיום שישי הקרוב, ה-10 לאוקטובר, לא יהיה באפשרותינו לקלוט אשפה מכלל הרשויות והקבלנים״.
לדיאנסקי מסביר מה חייב לקרות כדי שהמשבר ייגמר: ״על מנת לפתור את המשבר לאלתר נדרשת, ללא דיחוי, מעורבותה האישית של השרה להגנת הסביבה וצמרת משרדה מול נהגי המשאיות, הנהלת אפעה והמועצה האזורית תמר. אין זמן להמתין עד מועד הפגישה שקבע מנכ"ל המשרד רוזן ב-15 לאוקטובר״.
בפנייה של לדיאנסקי לראשי הרשויות הוא מסכם: ״על אף שהנושא איננו בידיים של איגוד ערים דן לתברואה, נמשיך לעשות כל מאמץ על מנת לנסות להביא את הצדדים הרלוונטיים לפתרון המשבר הקשה״.
תגובת המשרד להגנת הסביבה
מאז היוודע דבר השיבושים ביום שישי האחרון, זימן המשרד להגנת הסביבה דיון חירום בראשות המנכ"ל, ליום ראשון ה-12 לאוקטובר בהשתתפות כלל הגורמים הרלוונטיים. בעקבות ההתפתחויות האחרונות והתראת אתר חירייה על קשיי קליטה צפויים, פועל המשרד להקדמת הדיון.
במשרד הוסיפו: "המשרד רואה בחומרה את המשך השיבושים ומבהיר כי לא יאפשר מצב שבו בריאות הציבור והסביבה ייפגעו בשל סכסוך עסקי. ככל שהשיבושים יימשכו - יינקטו צעדי אכיפה משמעותיים, לרבות הליכים פליליים, על מנת להבטיח את המשך פינוי הפסולת כסדרו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו