משפחות החטופים מול השגרירות. צילום: גדעון מרקוביץ

"טראמפ תעשה היסטוריה": מטה משפחות החטופים בהצהרה מול שגרירות ארה"ב

דליה קושניר, גיסתם של איתן הורן ויאיר הורן: "אל תיתן להזדמנות הזאת לחמוק" • רובי חן, אביו של איתי חן: "קשה לעכל את הידיעה שנתניהו, בחר להאריך את המלחמה במקום לעשות עסקה שיכולה הייתה להשיב את החטופים הביתה" • לישי מירן-לביא אשתו של עמרי מירן: "אנחנו שמענו חטופים שחזרו, שכטראמפ נבחר הם היו מסוגלים להיות אופטימיים יותר וחשבו שהשחרור שלהם יתקרב"

על שולחן גדול עם “הסכם להשבת חטופים” לצד תעודה סמלית של פרס נובל לשלום: משפחות החטופים קיימו היום (שלישי) הצהרה לתקשורת מול שגרירות ארה"ב בתל אביב, במהלכה הן פנו לנשיא ארה״ב דונלד טראמפ בקריאה לעשות היסטוריה על ידי חתימה על הסכם בחסות ארה”ב להחזרת החטופים ולסיום המלחמה. 

"אל תיתן להזדמנות לחמוק"

דליה קושניר, גיסתם של איתן הורן ויאיר הורן פתחה את ההצהרה ופנתה לנשיא בשפה האנגלית: "הנשיא טראמפ, מונח מולי שולחן עם הסכם להשבת החטופים ולסיום המלחמה. הנחנו אותו כאן כי זו הבחירה שעומדת לפניך: הזדמנות לעשות היסטוריה. תאר לך אם היום יהיה היום שבו 48 חטופים וחטופה יחזרו הביתה, היום שבו המלחמה תסתיים. הנשיא טראמפ, זה הרגע שלך. זו העסקה שלך, שנבנתה בהובלה אמריקנית, מוכנה לחתימה. חמאס כבר אותת על נכונותו. מה שעומד בדרך כעת הוא עיכוב ותמרון פוליטי של הממשלה שלנו. אל תיתן להזדמנות הזאת לחמוק. השתמש במינוף הכוח שלך. לשבת לשיחות. השאר את כולם בחדר המו"מ עד שהחתימות יהיו על הדף".

משפחות החטופים מול השגרירות, צילום: גדעון מרקוביץ

"זו יכולה להיות המורשת שלך - הסכם שנושא את שמך. מנהיגות נמדדת ברגעי הכרעה. אם תבחר באומץ היום, לא רק שתציל חיים, תאחד משפחות ותסיים מלחמה שכבר עלתה יותר מדי - אלא גם תפתח דלת לעתיד חדש לאזור הזה. הנשיא טראמפ, החזון שלך למזרח התיכון חייב להתחיל כאן - עם הסכם שמחזיר את כל החטופים הביתה ומסיים את המלחמה בעזה. לא ייתכן שלום, לא ייתכנו הסכמות עתידיות, עד שלא יינקט הצעד הזה. עבור איתן. עבור ארבעים ושמונה החטופים. עבור כל אם, אב, בן זוג, אח ואחות וילד שחיים בין תקווה לייאוש: תחזיר אותם הביתה. סיים את המלחמה. עשה היסטוריה".

רובי חן%3A "קשה לעכל את הידיעה שראש ממשלת ישראל%2C בנימין נתניהו%2C בחר להאריך את המלחמה" \\ שמואל בוכריס

"נתניהו בחר להאריך את המלחמה"

רובי חן, אביו של איתי חן אמר: "אני עומד כאן לא רק כהורה, אלא כקול עבור 48 החטופים, בידיעה שאתה האדם היחיד בעולם שיכול לסיים את סבלנו. הנשיא טראמפ - אמרת בסוף השבוע לכתבת The Daily Caller, רייגן ריס, כי 'ייתכן שישראל מנצחת במלחמה, אך היא לא מנצחת במלחמת יחסי הציבור הבינלאומית, וזה פוגע בישראל. המלחמה חייבת להסתיים'. אנו מסכימים איתך, אדוני הנשיא. אנו מפצירים בך לדרוש גם מישראל וגם מחמאס לסגור את העסקה, להשיב את החטופים הביתה ולסיים את הפרק האפל הזה, כדי שתהליך הריפוי והשיקום יוכל להתחיל לשני הצדדים של הסכסוך".

"לסיים את הפרק האפל הזה", צילום: גדעון מרקוביץ

"צוואר הבקבוק לחזון המזרח התיכון החדש שלך ולפרס נובל לשלום הוא שחרור החטופים והפסקת אש בעזה. חייבות להיות השלכות למי שבוחר ללכת משולחן המו"מ היום ולסרב לעסקה. אדוני הנשיא, ישנם חטופים אמריקנים בעזה, כולל בני, שאתה מחויב להחזירם הביתה. חטיפת אזרחים אמריקנים בכל מקום בעולם חייבת להיות נטל, לא נכס - במשך כמעט שנתיים. כל 48 החטופים לא יכולים להמתין עוד יום אחד. לא החיים ולא החללים. קשה לעכל את הידיעה שראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, בחר להאריך את המלחמה במקום לעשות עסקה שיכולה הייתה להשיב את החטופים הביתה".

"לעשות את העסקה האולטימטיבית"

גיל דיקמן, בן דודה של כרמל גת ז"ל: "אמרת זאת בעצמך, הנשיא טראמפ. המלחמה הזו לא טובה לישראל. המלחמה לא טובה לחטופים. היא מסכנת את חייהם של חפים מפשע משני צידי הגבול. 80% מהישראלים רוצים את העסקה הזו. רוב הבוחרים של ביבי עצמו רוצים את העסקה הזו. אנחנו יודעים שרק הנשיא טראמפ יכול לגרום לכך לקרות.הנשיא טראמפ. אתה ניסחת את ״אומנות העסקה״. ספר עצום. היום אנו מבקשים ממך לעשות את העסקה האולטימטיבית".

"המלחמה לא טובה לישראל", צילום: גדעון מרקוביץ

"העסקה שעל השולחן היא העסקה שלך – ורק אתה יכול לסגור אותה. העסקה שלך תציל חיים, ותביא את כל החטופים הביתה. רק אתה יכול לגרום לחמאס להגיד כן. הוכחת זאת. ורק אתה יכול לגרום לנתניהו להגיד כן, ולשים סוף לטרגדיה הזאת. אתה עושה היסטוריה, הנשיא טראמפ. אנחנו יודעים שאכפת לך. אנחנו יודעים שאכפת גם לוויטקוף. הרבה יותר מדרמר. זו הסיבה שהוצאת עשרות אנשים מהגיהינום".

"מבצע 'עצימת עיניים'"

את חלקה של ההצהרה בשפה העברית פתחה לישי מירן-לביא, אשתו של עמרי מירן:"ממשלת ישראל נמצאת בעיצומו של מבצע חדש. מבצע ״עצימת עיניים וסתימת אזניים״. בהתחלה היו אלא בכירים במערכת הביטחון שהתריעו שההישגים נשחקים והחטופים בסכנה. אחר כך הרמטכ״ל התריע שחייבים ללכת לעסקה, ושהעמקת הלחימה תהיה מלכודת מוות ללוחמים. ועכשיו אומר נשיא ארצות הברית אומר בקולו שהמשך הלחימה פוגעת בישראל ובמעמדה. אבל הממשלה שלנו עוצמת עיניים וסותמת אזניים. לא רוצים לשמוע, לא רוצים לראות". 

"לעשות את העסקה האולטימטיבית", צילום: גדעון מרקוביץ

עוד הוסיפה: "אבל אנחנו לא ניתן להם להתעלם. אני כאן כדי לצעוק את האמת הפשוטה, את הדבר בו מאמינים 80 אחוז מאזרחי ישראל: המלחמה הזו הגיעה למיצוי. כל יום שהיא נמשכת היא ניצחון לחמאס. היא רעה ללוחמים, היא רעה לחטופים, היא רעה לישראל, היא רעה למזרח התיכון. די. היא חייבת להסתיים".

"אנחנו שמענו חטופים שחזרו, שכטראמפ נבחר הם היו מסוגלים להיות אופטימיים יותר וחשבו שהשחרור שלהם יתקרב. הם הרגישו שיש להם על מי לסמוך. שבניגוד לאחרים, הם לא יופקרו על ידו. וזה למה שאנחנו פה - כי אנחנו יודעים שממשל טראמפ מבין שהחזרת החטופים היא משימה דחופה והכרחית".

l%3D%3Dלישי מירן-לביא%3A "שמענו חטופים שחזרו%2C שאמרו שהם היו מסוגלים להיות אופטימיים יותר כשטראמפ נבחר" \\ שמואל בוכריס

"הנשיא טראמפ - עשית כל כך הרבה למען ישראל. הציבור בישראל בוטח בך. תסייע לנו לעשות היסטוריה ולעשות את המעשה הנכון. הממשלה שלנו מתעקשת לעצום עיניים ולסתום אזניים. אבל אנחנו יודעים שיש לך את הכוח להשמיע את הצעקה שלנו ולהאיר את עיניהם". 

ההסכם של משפחות החטופים, צילום: גדעון מרקוביץ

"להוכיח מנהיגות אמיצה"

מישל אילוז, אביו של גיא אילוז סגר את ההצהרה ואמר: "נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, אני עומד כאן היום כדי לומר לך: זאת ההזדמנות שלך לעשות היסטוריה. לא רק במסגרת התוכנית שלך למזרח התיכון, אלא גם לעסוק במצווה הקדושה של הצלה, שיקום וקבורה ראויה לחטופים".

"שמי מישל אילוז, אני אביו של גיא אילוז, ילד עם נשמה גדולה שהופקר. גיא נחטף במסיבת הנובה, שבעה מחבריו נרצחו מול עיניו. גיא הוא אחד מבין 48 החטופים והחטופה - כולם נמקים בגיהינום לא אנושי כבר 697 ימים מייסרים. גיא נחטף בחיים ונרצח בשבי, סכנה שמרחפת מעל החטופים החיים. גיא עלול להיעלם לי באדמת עזה, כמוהו כל החללים שצריכים לשוב לקבורה ראויה".

"זה הזמן שלך להוכיח מנהיגות אמיצה ולהיזכר כמי שהחזיר את כולם הביתה. אני אעניק לך את הפרס נובל לשלום בעצמי. לא יהיה מזרח תיכון חדש בלי החטופים בבית, העם בישראל לא יסכים לניצחון אחר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...