20 אלף שקלים לסטודנט: המענק של העמותה לשיקום הצפון - והתנאי

שנת הלימודים האקדמית נמצאת מעבר לפינה באוקטובר • עמותת איילים מציעה מלגות לסטודנטים שיהיו מוכנים לגור בקרית שמונה ומטולה ועוד אלפי שקלים למי שיהיו מוכנים לגור בכרמיאל או אילת

סטודנטים, אילוסטרציה (למצולמים אין קשר לתוכן הכתבה). צילום: יהושע יוסף

20 אלף שקל לסטודנט שיעבור לקריית שמונה או מטולה - זו העמותה שרוצה לשקם את הצפון. שנת הלימודים האקדמית נמצאת מעבר לפינה באוקטובר, סטודנטים רבים ממתינים לתשובות על מלגות, התנדבויות כשהמלחמה פגעה גם במצבם הכלכלי ורבים מהם מנסים למצוא מקורות מימון לתואר.

קריית שמונה במהלך המלחמה (ארכיון), צילום: אייל מרגולין - ג׳יני

עמותת איילים פועלת לחיזוק ההתיישבות והעשייה הציונית בנגב, בגליל ובפריפריה החברתית של מדינת ישראל מציעה מלגות של 20 אלף שקל לסטודנטים שיהיו מוכנים לגור בקרית שמונה ומטולה ועוד אלפי שקלים למי שיהיו מוכנים לגור בכרמיאל או אילת.

בעמותה פרסמו רשימה של כפרי סטודנטים שבהן נשארו מקומות לסטודנטים והמלגות המוצעות בהם. כאמור, הם מציעים מלגות גבוהות יותר בכפרי הסטודנטים בערים צמודי גדר שנפגעו קשות במלחמת 'חרבות ברזל' בעיר שדרות כל המקומות כבר התמלאו אך בערים כדוגמת קריית שמונה בצפון עוד יש מקום.

מטולה בזמן במלחמה (ארכיון), צילום: נעמה שטרן

יש לציין כי המלגות שעמותת איילים מציעה לסטודנטים הן לא עבור חונכות של תלמידים אלא מלגות "עבודה עברית" הכוללות תוכנית לעשייה ציונית משותפת של חברי הכפר, סיורי התיישבות בנגב ובגליל, אירועים קהילתיים בכפר וברשות. העמותה הקימה לאורך השנים מעל 23 מתחמים וכפרי סטודנטים ברחבי הארץ ובשנה הקרובה תפעיל כפרים ברשויות הבאות: קריית שמונה, כרמיאל, עכו, אור יהודה, פתח תקווה, לוד, קדמה, שדרות, באר שבע, דימונה, ירוחם, ערד, אופקים, אשלים, אילת.

בין הכפרים של עמותת איילים שנשארו בהם מקומות לשנת הלימודים החדשה: הכפר בקריית שמונה שמציע לסטודנטים מגורים חינם ומלגת לימודים על סך 20,000 שקלים בשנה. לסטודנטים שגרים באזור העמותה מציעה מלגת לימודים על סך 15,000 שקלים. הכפר החדש במטולה –מציע לסטודנטים תנאים אטרקטיביים במיוחד של מגורים בכפר ומלגת לימודים כפולה על סך 20,000 שקלים בשנה אם במגורים בכפר שיוקם במתחם בית האיכרים או במגורים באופן עצמאי במושבה והשתייכות לכפר ולפעילות.

בכרמיאל ובדימונה מציע לסטודנטים מגורים חינם ומלגת לימודים על סך 13,000 שקלים בשנה. לסטודנטים שגרים בעיר העמותה מציעה מלגת לימודים על סך 10,000 שקלים. הכפר בעכו מציע לסטודנטים משלוחת בית הספר רימון מלגה על סך 15,000 שקלים לשנה. לסטודנטים תושבי השכונות מנחם בגין, נווה אלון ומרכז העיר מלגה על סך 10,000 ₪.

גם בעיר אילת וגם בעיר פתח תקוה מתחם הכפר של עמותת איילים מלא, אך העמותה מציעה מלגת לימודים על סך 10,000 שקלים לשנה לתושבי העיר אילת או כאלה שגרים בשכונת לב המושבת בפתח תקוה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר