כחלק מאירועי המחאה למען השבת החטופים שמתקיימים היום (ראשון) ברחבי הארץ, בכיכר החטופים בתל אביב מתקיים מיצג "חתונה" של שורדת השבי אילנה גריצ'ווסקי ובן זוגה החטוף מתן צנגאוקר, שנמצא בשבי כבר 681 ימים. בעיצומו של הטקס הפועלו אזעקות בשל ירי של טיל מתימן - על מה שהקהל הגיב בצעקות: "אל כולם - עכשיו!.
לפני שנשמעה האזעקה, אילנה פנתה בדמעות למתן: "תלתלים שלי", קראה לו. "אם לא היית נחטף כבר היינו יכולים להיות נשואים".
בעודה עומדת תחת החופה, עם עינב צנגאוקר לצידה, אילנה אמרה: "אני לא מפסיקה לחשוב על מה שנלקח מאיתנו ביום אחד, על כל התמימות והאהבה".
היא הוסיפה: "העולם שלנו נחרב ואתה לא פה איתי בשביל לחבק אותי. אני לא יכולה לחזק אותך. מתן, אהוב שלי, אני אוהבת אותך. אני נלחמת עליך עד שתחזור", הבטיחה. "עד שאתה וכל החטופים יחזרו אנחנו נחזיר אותך חי ונשתקם ביחד. בעזרת השם נבנה את הבית היהודי שלנו בישראל".
הקהל הגיב בצעקות: "אתם לא איתכם, אנחנו איתכם".
מתן נחטף מקיבוץ ניר עוז, בו עבד והתגורר יחד עם בת זוגו אילנה גריצווסקי. בשבת השחורה, מחבלים נכנסו לביתם, התחילו לשבור הכל ופרצו את דלת הממ"ד. אילנה פנתה לכיוון אחד ומתן לאחר, כך הם נלכדו בידי שובים שונים ונחטפו בנפרד. אילנה שוחררה מהשבי לאחר 55 ימים.
מתן סובל ממחלת ניוון השרירים. מתן הוחזק בעבר ומוחזק גם כעת עם בכירים בחמאס. הוא גם הוחזק יחד עם חטופים ששבו, בהם אברה מנגיסטו, ועם חטופים שעדיין בשבי. לאורך תקופת השבי הוא ניצל יותר מפעם אחת מקריסת מנהרות מהדי ההפצצות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
