"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"אל תבקשו רשות, מקסימום תבקשו סליחה": עדי אלטשולר עם טיפים על יזמות חברתית
בין אם זה "כנפיים של קרמבו" או "זיכרון בסלון", עדי אלטשולר מצליחה להמציא מחדש מהי עשייה חברתית בישראל • בשיחה עם יניב ריבלין בפודקאסט "החיים כסטארט אפ", היא מספרת איך אפשר להשפיע ולשנות גם בתקופות הכי קשות • צפו בתוכנית
עדי אלטשולר בפודקאסט החיים כסטארט אפ. צילום: ללא קרדיט

"אל תבקשו רשות, מקסימום תבקשו סליחה": עדי אלטשולר עם טיפים על יזמות חברתית

בין אם זה "כנפיים של קרמבו" או "זיכרון בסלון", עדי אלטשולר מצליחה להמציא מחדש מהי עשייה חברתית בישראל • בשיחה עם יניב ריבלין בפודקאסט "החיים כסטארט אפ", היא מספרת איך אפשר להשפיע ולשנות גם בתקופות הכי קשות • צפו בתוכנית

,עודכן
0השמעה
[object Object]

"תהיי את מה שאת רוצה לראות, אין מה לחכות, פשוט לקפוץ למים", אומרת בגאווה עדי אלטשולר, ומיישמת את זה בשטח בעשייה חברתית יוצאת דופן. מהקמת תנועת "כנפיים של קרמבו", דרך פרויקט "זיכרון בסלון" ועד "אינקלו" - רשת חינוך שמובילה הכלה ושוויון בין תלמידים עם ובלי צרכים מיוחדים.

אלטשולר מספרת בכנות על הדרך הארוכה שעשתה מאז שהגתה את "כנפיים של קרמבו", כשהייתה רק בת 16. "זה מעייף לרצות לשנות את העולם", היא מודה, "זו ריצה למרחקים ארוכים, צריך לשמור כוחות".

אחרי "כנפיים של קרמבו", החליטה להמשיך הלאה ועברה לעבוד בגוגל, "זה היה כמו פרידה מאקס מיתולוגי", מספרת אלטשולר על המעבר. אבל היא הבינה שמנהיג אמיתי יודע לשחרר את המיזמים שלו כשצריך, ולתת להם לפרוש כנפיים.

אחרי התקופה בגוגל, היא המשיכה בעשייה החברתית שלה והקימה את מיזם "זיכרון בסלון", שנוצר אחרי מפגש שקיימה בסלון שלה. למרות שלדבריה, "לא באתי להציל את יום השואה", מהר מאוד הבינה אלטשולר שהמיזם הזה צריך ויכול להתרחב ולהגיע לעוד בתים, אבל בצורה נכונה.

בעולם הסטארט-אפים קוראים להתרחבות כזו "סקייל", היכולת לשכפל יוזמה להיקפים גדולים, אבל אלטשולר מסבירה שבמיזמים חברתיים זה לא תמיד כך. "למדתי שסקייל הוא חטא קדום ומטעה בעולם של עשייה חברתית, בגלל שאין שם שורה תחתונה רווחית. זה לא תמיד נכון בעיניי, זה תלוי במה שבאנו לעשות. לפעמים השפעה גדולה יכולה להיות גם בדבר קטן. בעולם החברתי חשוב שהדברים יפתחו ממקום אותנטי וממה שהשטח צריך".

לסיום, היא מסכמת מה נותן לה תקווה בעשייה החברתית שלה, "אני חרדית ואדוקה באמונה שלי, אני מאמינה באדם. כל עוד הנר דולק, אפשר לשנות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו