צה"ל מקים פלוגת מילואים להגנה על אילת - והתושבים התנפלו

בשבוע האחרון התייצבו לדגל למעלה מ-300 תושבי אילת והערבה שהגיעו לכנס חשיפה מיוחד לקראת אפשרות לגיוסם למילואים • ממוצע הגילאים של המתייצבים עומד על גיל 20 פלוס וכולל עשרות נשים, בעלי פטור שביקשו לחזור למילואים וגם גברים מעל גיל 50 • "המטרה היא שתהיה פלוגה מבני המקום שיוכלו לתת מענה מיידי לאירוע מתפרץ לאורך הגבולות"

"מי שמגיע זה אנשים עם יכולות ורצון". צילום: דובר צה"ל ועיריית אילת

האיום המתמשך בגבול השלום – גבול ישראל - ירדן וגבול ישראל - מצרים, צובר תאוצה. בימים האחרונים התייצבו מאות מתושבי אילת במרכז גיוס שהקים צה"ל באילת וביקשו להתגייס למילואים, לצורך הקמת פלוגה מיוחדת שתגן באירוע מתפרץ ואירוע טרור על העיר אילת.

בצה"ל, בימים שאחרי מתקפת 7 באוקטובר 2023, בחרו שלא להיות שאננים. מתוך הבנה של צו השעה, בצה''ל העדיפו להיות ערוכים וחזקים מתמיד לאורך הגבולות, ובפרט באילת ובישובים הסמוכים. לפני כשבעה חודשים הכריזו בצה"ל על הקמת פלוגת אילת שתהווה כוח חי"ר נייד ועוצמתי המבוסס על משרתי מילואים תושבי אילת והסביבה, לוחמים ותומכי לחימה. הפלוגה המשויכת לגדוד יעלה 1895 תחת חטיבת נגבה 189 הדרומית, השייכת לחטיבת דוד וצוות גלעד ואוגדה 96 החדשה שהוקמה.

מאחורי השם הארוך מסתתרת מטרה ברורה: הגנה על הגבולות, גם אם הם גבולות של שלום ובפרט על מרחב אילת, תוך סיכול איומים מתפרצים ותגובה מהירה ועוצמתית. בנוסף, הקלת נטל השירות על אנשי המילואים שנשחקים בלחימה העצימה והממושכת.

בשבוע האחרון התייצבו לדגל למעלה מ-300 תושבי אילת והערבה, צילום: דובר צה''ל ועיריית אילת

פלוגת אילת בנויה כמודל חדשני וייחודי כחלק מחטיבת דוד, ומאפשרת שיפור דרמטי של יכולות מבצעיות, עוצמת ומהירות תגובה, גמישות ויכולת לחימה רב זירתית, לצד עיבוי מערך המילואים והחוסן הצה"לי.

בשבוע האחרון התייצבו לדגל למעלה מ-300 תושבי אילת והערבה שהגיעו לכנס חשיפה מיוחד לקראת אפשרות לגיוסם למילואים. ממוצע הגילאים של המתייצבים עומד על גיל 20 פלוס וכולל עשרות נשים, בעלי פטור שביקשו לחזור למילואים וגם גברים מעל גיל 50. חלק מהמתייצבים הם צעירים בני 20 פלוס בוגרי שירות קרבי, מפקדים בהעברם וחלקם בעלי תפקידים בכירים שנושקים לגיל 60.

לדברי סגן אלוף א'' - סמח"ט נגבה החטיבה הדרומית- שהתגייס למילואים לפני שבעה חודשים להקמת בניין הכוח של החטיבה תהליך ההקמה מואץ פלוגת אילת כבר מוקמת; "המטרה היא שתהיה פלוגה מבני המקום שיוכלו לתת מענה מיידי לאירוע מתפרץ לאורך הגבולות. יש לכך נחיצות כי עד היום הכוחות שהיו הם כוחות קטנים וכנגד איומים שראינו בשבעה באוקטובר יש צורך בצבא.

"ישנה היענות בכל הגילאים והרצון של האנשים לחזור לשרת", צילום: דובר צה"ל ועיריית אילת

מכיוון שאילת עיר מיוחדת ומרוחקת ומבודדת מאזורים שבהם יש כוחות ביטחון גדולים, כיוון שזו העיר היחידה בישראל שיש לה שני מעברי גבול עם מדינות, ויש גם גבול ימי בעיריית צבאית - יש צורך בגדוד באזור. ישנה היענות בכל הגילאים והרצון של האנשים לחזור לשרת. דווקא לתושבי אילת יש תחושה אמיתית של בני המקום כי הם גדלו פה. מי שמגיע זה אנשים עם יכולות ורצון".

סגן אלוף ס' מתקרב לגיל 60 וכבר עתה משמש כמג"ד גדוד יעלה 1895. באזרחות הוא בכלל מנכ"ל של חברה ביטחונית גדולה ומעסיק מאות עובדים. "מי שיתן את המענה הראשון זה הפלוגה באילת. אנחנו מקווים שבפעם הבאה אם יקרה משהו לאורך הגבולות, תהיה לנו התראה יותר מראש, ואם תהיה לנו התראה מראש אז יהיה לנו אפשרות להוריד כוחות נוספים לאזור הדרום. אם באמת תהיה לנו הפתעה קולסיאלית כמו שקרה לנו ב-7 באוקטובר, הכוח הזמין יהיה בנוי מתושבי אילת והערבה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר