"הרמטכ"ל זמיר - זה על הכתפיים שלך": משפחות חטופים נגד הרחבת התמרון בדיר אל-בלח

המשפחות דורשות מראש הממשלה ושר הביטחון להתייצב ולהסביר כיצד המתקפה שומרת על החטופים • זו הפעם הראשונה שצה"ל פועל בדיר אל-בלח, אזור שבו - על פי החשד - הוחזקו חטופים • "עד רגע זה לא קיבלנו אף עדכון רשמי ומסודר או תשובות מספקות"

תקיפות בדיר אל-בלח. צילום: AP

לאור הדיווחים על הרחבת המתקפה הישראלית לאזור דיר אל-בלח במרכז רצועת עזה, הוציא היום (שני) מטה המשפחות להחזרת החטופים הודעה בה דרש מראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל להתייצב בפני המשפחות ולהסביר כיצד המתקפה שומרת על החטופים.

דיווח: ירי טנקים באזור דיר אל-בלח // רשתות ערביות

"משפחות החטופים והחטופות דורשות להסביר באופן ברור כיצד המתקפה על מרכז הרצועה שומרת על החטופים, ונמנעת מסיכון חמור שלהם", נכתב בהודעה. המשפחות הדגישו: "עם ישראל לא יסלח למי שסיכן את החטופים במודע, החיים והחללים כאחד" ופנו ישירות לרמטכ"ל: "הרמטכ"ל זמיר - זה על הכתפיים שלך".

מתקפה ראשונה באזור רגיש

כלי התקשורת הפלשתיניים דיווחו במהלך הלילה על סדרת תקיפות נרחבת של חיל האוויר והפגזות באזור דיר אל-בלח שבמרכז רצועת עזה, וכן על תקיפות של מטוסי קרב וטנקים באזור מזרח העיר עזה. זו למעשה הפעם הראשונה שצה"ל פועל באזור דיר אל-בלח, שכן על פי ההערכות באזור זה הוחזקו ואולי עדיין מוחזקים מספר חטופים, כאשר חלק מהחטופים בעסקה האחרונה שוחררו מהאזור.

אתמול הפיץ דובר צה"ל בערבית, אל"מ אביחי אדרעי, הודעת פינוי מיידית לתושבים הנמצאים במרחב הדרום-מערבי של דיר אל-בלח. בהתפתחות משמעותית, הצבא הדגיש כי הוא "מרחיב את פעילותו גם לאזור בו טרם פעל בעבר". 

הודעת פינוי של דובר צה"ל בערבית לתושבי דיר אל-בלח מאתמול, צילום: .

כעת, בשלבי מבצע "מרכבות גדעון", מחזיק צה"ל בכ-75% משטח הרצועה, כשהמקום העיקרי שאליו לא תמרן הם מחנות המרכז. בתגובה להודעת הפינוי, הביעו משפחות החטופים אתמול בהלה עמוקה ותבעו: "האם מישהו יכול להתחייב בפנינו שהחלטה זו לא תעלה במחיר אובדן יקירנו? למרות כל הספינים והבטחות השווא, משפחות רבות כבר למדו על בשרן את משמעות הרחבת הלחימה בצל המשא ומתן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר