שורדת השבי רוני גונן פרסמה היום (שבת) סטורי מרגש לציון חצי שנה לשחרורה משבי חמאס. "חצי שנה מאז שקיבלתי את החיים שלי בחזרה. חצי שנה וכאילו כלום לא השתנה - עדיין יש חטופים בעזה", כתבה גונן בפוסט שמשקף את המורכבות הרגשית של ניצולי השבי.
"181 ימים, חצי שנה מאז היום הכי שמח בחיים שלי", פתחה גונן את הפוסט המרגש. "זה פשוט לא נתפס בעיניי. איך אני יצאתי משם והם לא? למה לי מגיע ולהם לא?", שאלה השאלות הקשות שמעסיקות אותה.
גונן חשפה את המאבק הפנימי שלה מאז השחרור: "הכל לא שמח כמו שהוא יכול להיות. יש הרבה עצב, דאגה ותחושת אשמה על מה שיש לנו ולהם עדיין אין".
למרות הקושי, היא הביעה הכרת תודה: "מודה לקב״ה על שהחזיר אותי לבית שלי, למשפחה שלי ולחיים עצמם. מודה לו ולגאיה על הכוחות שהם נותנים לי לאורך הדרך, בעיקר בזמנים קשים שבהם אני מתקשה למצוא את האור".
משאלה להשלמת המעגל
גונן הביעה את משאלתה ל"יום הולדת החדש" שלה: "כל מה שאני מאחלת לחצי יום הולדת החדש שלי הוא שכל החטופים יחזרו - החיים לשיקום והחללים לקבורה ראויה. שכל כוחות הבטחון יחזרו לישון במיטה שלהם בלילה. שמשפחות החיילים יוכלו לישון כמו שצריך בלי הפחד לקבל את הדפיקה בדלת".
"אמן ואמן שהמשאלה שלי תתגשם ונוכל כולנו לחזור לנשום", הוסיפה.
גונן סיימה את הפוסט בהודיה לעם ישראל: "תודה לכם עם ישראל, על הכלה וקבלה, על עשייה מטורפת למען האחר, ההתעניינות והדאגה. אתם הכי טובים שיש. עם ישראל חי".

![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)