התשובה למה קדם למה? הצעד של משרד החקלאות בשוק הביצים

במטרה להבטיח אספקה יציבה של מקור חלבון זול ואיכותי, הוחלט על הגדלת המכסה הארצית לייצור ביצי מאכל • בישראל מיוצרות כ-2.2 מיליארד ביצים בשנה, כאשר כ-70% מהלולים מרוכזים בגליל ובגולן

המהלך נועד לענות על הביקוש הגובר לביצים. צילום: GettyImages

משרד החקלאות הודיע היום (רביעי) על הגדלת המכסה הארצית לייצור ביצי מאכל ב-6%, תוספת של כ-150 מיליון ביצים בשנה, במטרה לחזק את ביטחון המזון הלאומי ולהבטיח אספקה יציבה של מקור חלבון זול ואיכותי. המהלך נועד לענות על הביקוש הגובר לביצים, להפחית את התלות ביבוא ולתמוך בחקלאים, במיוחד לאור אתגרי המלחמה.

ראשל"צ: התנפלות על חנות שמוכרת ביצים (ארכיון)

מתוך התוספת, 3% יוקצו למגדלים קיימים ו-3% למגדלים חדשים שייכנסו לענף, כחלק ממדיניות לעידוד דור צעיר להצטרף לחקלאות. בישראל מיוצרות כ-2.2 מיליארד ביצים בשנה, כאשר כ-70% מהלולים מרוכזים בגליל ובגולן, המייצרים כ-1.6 מיליארד ביצים (73% מהתוצרת הארצית). לדברי המשרד, המהלך יגביר את היציבות הכלכלית של חקלאי ישראל, שספגו פגיעות קשות במהלך המלחמה, ויחזק את התשתית לייצור מזון מקומי.

מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון, אורן לביא, אמר: "ההחלטה נובעת מאחריות לאומית ומבט ארוך טווח על חוסנה של מדינת ישראל. אנו בונים תשתית חקלאית מגוונת וגמישה שתבטיח אספקת מזון איכותי ובר-השגה, בשגרה ובחירום. החקלאים הם שותפינו ליעד זה, ואנו מחויבים לחיזוק מעמדם".

מתוך התוספת 3% יוקצו למגדלים חדשים שייכנסו לענף, צילום: אייל מרגולין ג'יני

המהלך משתלב בתוכנית הלאומית לביטחון המזון 2050, שמטרתה להבטיח עמידות ויעילות במערכת ייצור המזון. פרטים על מועד ואופן הקצאת המכסות יפורסמו בהמשך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר