שמואל גליבוב במשרד החוץ. צילום: מרדכי גורדון משרד החוץ

מרגש: ילד יהודי מווינה גייס לרגל בר המצווה שלו עשרות אלפי שקלים למשפחות חללי צה"ל

שמואל גליבוב צייר במו ידיו בכישרון רב סדרת ציורים בהשראת לוחמי צה״ל, בני משפחת ביבס, ממלחמת חרבות ברזל • את הציורים הדפיס על חולצות מיוחדות ומכר אותן במהלך חגיגת בר המצווה

משנה למנכ"ל משרד החוץ צחי דיקשטיין קיים השבוע קבלת פנים שונה ומרגשת לשמואל גליבוב בן 13 מווינה, שבחר לוותר על מתנות אישיות ולהקדיש את מתנות בר המצווה שלו למען ישראל. הוא צייר במו ידיו בכישרון רב סדרת ציורים בהשראת לוחמי צה״ל, בני משפחת ביבס, ממלחמת חרבות ברזל. את הציורים הדפיס על חולצות מיוחדות ומכר אותן במהלך חגיגת בר המצווה. התוצאה? 20,000 יורו שגויסו כתרומה מרגשת, אות העביר כעת למשפחות של חלל צה״ל וחלל משטרת ישראל שנפלו במערכה.

היום הגיע שמואל אל משרד החוץ, נרגש וגאה, כשהוא מביא עמו את התרומה למשפחתו של לוחם גולני עלמקאן טרפה ז"ל שנפל בלבנון באוקטובר 24. ואת החולצה שנמכרה במחיר הגבוה ביותר: חולצה לזכר בני משפחת ביבס ז"ל. 

מרגש%3A גייס לרגל בר המצווה עשרות אלפי שקלים למשפחות חללי צה"ל || קרדיט%3A מרדכי גורדון משרד החוץ

מחווה מרגשת זו של שמואל בן ה - 13 שמחזקת את הקשר העמוק בין יהדות התפוצות לעם בישראל ומזכירה לכולנו כמה כוח יש בלב אחד קטן שמלא אהבה לעם ולמדינה שלנו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...