"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הלך לעולמו משה טלנסקי, העד שהפיל את ראש הממשלה אולמרט
עדותו המכרעת של המיליארדר שנפטר בגיל 92, הובילה להתפטרותו של אהוד אולמרט • טלנסקי העיד בזמנו כי העביר כסף במעטפות לשולה זקן, מזכירתו וראש לשכתו של אלמרט
טלנסקי. "אני קונה לאולמרט עניבות וסיגרים". צילום: גיל יוחנן (ארכיון)

הלך לעולמו משה טלנסקי, העד שהפיל את ראש הממשלה אולמרט

עדותו המכרעת של המיליארדר שנפטר בגיל 92, הובילה להתפטרותו של אהוד אולמרט • טלנסקי העיד בזמנו כי העביר כסף במעטפות לשולה זקן, מזכירתו וראש לשכתו של אלמרט

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

משה טלנסקי, שעדותו בפרשת "מעטפות הכסף" הובילה להתפטרותו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, הלך לעולמו הלילה בגיל 92. המיליארדר ומגייס התרומות הנודע יובא למנוחות היום (ראשון) בבית העלמין בבית שמש.

נתניהו איש לא טוב אין בו כלום אהוד אולמרט בפגישה אצל רוני קובן%2F%2F באדיבות כאן 11

משה (מוריס) טלנסקי נכנס לעמודי ההיסטוריה הישראלית כאיש שעדותו גרמה לנפילתו של ראש ממשלה מכהן. בפרשת "מעטפות הכסף" שזעזעה את הפוליטיקה הישראלית, העיד טלנסקי כי העביר לאולמרט מאות אלפי דולרים במזומן במעטפות, כספים שלטענתו שימשו להנאות אישיות כגון חופשות משפחתיות באיטליה, שדרוגי מחלקות בטיסות וקניית מוצרי מותרות כמו סיגרים ועטים יוקרתיים.

בעדותו המוקדמת בפני השופט, חשף טלנסקי פרטים מדויקים על מסירת הכספים: "אני זוכר שלפחות פעם אחת אולמרט היה עם שולה. העברתי את הכסף במעטפות. לא היה יותר מ-8,000 או 9,000 דולר. בארצות הברית גם מסרתי לו כסף ישירות, זקן הייתה אומרת לי מה מספר הסוויטה".

העד משה טלנסקי, ב-2009, צילום: ליאור מזרחי

העדות הסעירה את המדינה. בעקבות החשיפה המכרעת התחוללה סערה ציבורית שהובילה להתפטרותו של אולמרט מתפקיד ראש הממשלה. לאחר מכן הוא הורשע במרמה והפרת אמונים ובקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ונגזרו עליו שמונה חודשי מאסר לצד עונש מאסר בפרשה נוספת.

מברוקלין לירושלים: דמות מורכבת

טלנסקי נולד ב-27 בינואר 1933 בברוקלין, ניו יורק למשפחת מהגרים מרוסיה. בשנות החמישים סיים את לימודי ההסמכה לרבנות ב"ישיבה יוניברסיטי", אך מאוחר יותר פנה לעולם העסקים והפך לסוחר נדל"ן ואיש עסקים מצליח שצבר הון רב.

איש עסקים חרדי-ציוני שחי בין שני עולמות, טלנסקי התגורר בוודמיר (Woodmere) בלונג איילנד שבמדינת ניו יורק, ובמקביל החזיק בית בשכונת שערי חסד הירושלמית. הוא היה בעלים ומנכ"ל של חברת "Global Resource Group Ltd" שייסד ב-1998.

מגייס התרומות הנדיב

עוד לפני שנודע כעד המפתח במשפט אולמרט, טלנסקי זכה להכרה רחבה בקהילה היהודית בצפון אמריקה ובישראל כמגייס תרומות בהיקפים נכבדים. הוא שימש בתפקידים ניהוליים בארגון "ידידי שערי צדק" בניו יורק במשך שנים רבות, וגייס סכומי עתק לבית החולים. בנוסף, כיהן כנציג "הקרן החדשה לירושלים" בארצות הברית - קרן שהקים בזמנו אהוד אולמרט כראש עיריית ירושלים.

טלנסקי נודע גם כתורם נדיב לפוליטיקאים אמריקאים מכל הקשת הפוליטית, כולל לנשיא בוש, ביל קלינטון, הסנאטור אדוארד קנדי ועוד רבים.

אהוד אולמרט (ארכיון), צילום: עודד קרני

הקשר בין טלנסקי לאולמרט החל כידידות אישית ופעילות משותפת בגיוס כספים. לדבריו, טלנסקי חש "רגשי אהבה והערכה" כלפי אולמרט, והעביר לו סכומי כסף גדולים במזומן מתוך רגשות אלו. המערכת הזו של העברת כספים במעטפות, שנמשכה שנים, הפכה בסופו של דבר לאחת הפרשות הפליליות החמורות ביותר בהיסטוריה הפוליטית הישראלית.

טלנסקי השאיר אחריו שלושה ילדים. בנו אלן יצחק מתגורר בשכונת הר נוף בירושלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...