תאונות קטלניות בתל אביב: רוכבי אופניים וקורקינטים נמצאים בסיכון הגבוה ביותר

מדוח נתוני תאונות של העירייה עולה 229 רוכבים נפגעו קשות בין 2020-2023, רובם בתאונות עם רכבים פרטיים • עוד עולה כי בארבע השנים האחרונות נפגעו 242 הולכי רגל באופן קשה, 39 מתוכם בתאונות עם רוכבים

רוכבי קורקינט בתל אביב (למצולמים אין קשר לידיעה). צילום: יהושע יוסף

דוח נתונים של עיריית תל אביב-יפו, המתייחס למחצית הראשונה של 2024, חושף תמונה מדאיגה בנוגע לתאונות דרכים בהן מעורבים רוכבי אופניים וקורקינטים חשמליים. רוכבי האופניים והקורקינטים מהווים את הקבוצה הפגיעה ביותר בכבישי העיר, כאשר רוב הנפגעים הקשים והקטלניים בתאונות הדרכים שייכים לקטגוריה זו.

התנגשות רכב במעקה בטיחות בדרך יגאל ידין בתל אביב

לפי הדוח, שהגיע לידי "ישראל היום", שיא התאונות נרשם ב-2022, עם יותר מ-70 רוכבים שנפגעו באורח קשה או קטלני – מספר שיא לעומת 2021-2020. בשנים 2020–2023, רוכבי אופניים וקורקינטים היוו באופן עקבי את הקבוצה עם שיעור הנפגעים הקשה הגבוה ביותר, אם כי ב-2023 נרשמה ירידה.

עוד עולה מהדוח כי 127 רוכבים נפגעו קשות בתאונות עם רכבים פרטיים – המספר הגבוה ביותר בקטגוריה זו. בנוסף, 35 רוכבים נפגעו בתאונות עם אופנועים, 33 בתאונות עם רכבים מסחריים, ו-23 בתאונות עם אוטובוסים. 11 מקרים נוספים התרחשו בתאונות בין רוכבי אופניים או קורקינטים.

באשר להולכי רגל שנפגעו, הדוח חושף כי בארבע השנים האחרונות 109 הולכי רגל נפגעו מרכב פרטי, 50 מפגיעת אופנוע, 39 מפגיעת אופנים וקורקינטים, 25 מפגיעת אוטבוס ו-19 מפגיעת רכב מסחרי. 

זירת תאונה קטלנית בתל אביב, צילום: דוברות מד"א

למרות המגמה המדאיגה בשנים הקודמות, נתוני מחצית השנה הראשונה של 2024 מצביעים על מגמת ירידה שהחלה כבר בשנת 2023 בנוגע לכמות הנפגעים קשה בתאונות הדרכים בעיר. 

מיטל להבי, סגנית ראש עיריית תל אביב-יפו לתחבורה, בטיחות בדרכים וקהילה גאה: "הקטל בדרכים זו בעיה בוערת שאנו עוסקים בה רבות ומבצעים הפרדת תשתיות, חינוך והסברה, ואכיפה - כדי להעמיק את הסדר הציבורי. לצד זאת אנו מקדמים את 'חזון אפס הרוגים' בתאונות דרכים, אותו מפתחים על בסיס ידע מערים מובילות בעולם שהצליחו להפחית משמעותיות בעשרות אחוזים את היקף תאונות הדרכים בהן. אני יודעת שזה חזון שאפתני, אבל זה גם מעיד על מידת המחויבות שלנו ועל כך שאין לנו חששות מהצבת יעדים גבוהים ובפרט שמדובר בחיי אדם, זוהי חובתנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר