כיכר 7 באוקטובר בנוף הגליל. צילום: ללא קרדיט

השנייה בישראל: העיר שחנכה את כיכר 7 באוקטובר

כיכר חדשה נחנכה בלב נוף הגליל לזכר קורבנות הטבח ונופלי מלחמת חרבות ברזל • במרכז הפסל מגן דוד שבור וסמל החטופים • ראש העיר: "בחרנו למקם את הכיכר בלב ההומה של העיר כדי לשלב את הזיכרון בתוך חיי היום-יום"

מצטרפת לאור יהודה: בערב יום הזיכרון תשפ"ה נחנכה בלב נוף הגליל כיכר "7 באוקטובר", אתר הנצחה חדש לקורבנות הטבח בעוטף עזה ולנופלים במלחמת חרבות ברזל. את מרכז הכיכר מעטר פסל אמנותי עשוי אבן מחברון, שעליו מגן דוד שבור, שמות הנספים וסמל החטופים.

>>דברים שרציתי לומר: יתומות ויתומי צה"ל מדברים מהלב | צפו בפרויקט המיוחד<<

הכיכר ממוקמת בסמוך למרכז המסחרי ולאנדרטת "יד לבנים", ומהווה חלק ממתחם הזיכרון העירוני. הפסל שבמרכזה נוצר בידי שני אמנים עולים תושבי העיר – סאשה וייסמן וארקדי מרשק – וכולל "אבנים מדברות" שעליהן חרוטים שמות הקורבנות ואותיות בעברית. סמל החטופים שובץ גם הוא כאות לתקווה לשובם של השבויים הביתה.

ראש עיריית נוף הגליל רונן פלוט, צילום: ללא קרדיט

ראש העיר רונן פלוט, שיזם את ההקמה, אמר בטקס: "בחרנו למקם את הכיכר בלב ההומה של העיר כדי לשלב את הזיכרון בתוך חיי היום-יום. מתוך השבר, אנחנו בוחרים בתקומה, באחדות ובתקווה".

כיכר 7 באוקטובר בנוף הגליל, צילום: ללא קרדיט

בטקס השתתפו בני נוער מהעיר, שהניחו פרחים והדליקו נרות נשמה, וכן ניצולת מסיבת נובה, שני שוורץ, תושבת נוף הגליל. את הערב ליוו דבריהם של רב העיר הרב ישעיהו הרצל, ומפקד פיקוד העורף בנוף הגליל, רס"ן (במיל') אלי אברהם.

העצרת העירונית המרכזית לציון יום הזיכרון נערכה מיד לאחר מכן באנדרטת "יד לבנים" הסמוכה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...