"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
גלויות עם סיפוריהם של חטופים חללים יחולקו בטקסי יום הזיכרון
במסגרת פרויקט "גלויות לשובם" של מטה משפחות החטופים, חניכי תנועות נוער וצעירי רשויות מקומיות יחלקו לבאי הטקסים בערב יום שלישי גלויות של חטופים שנרצחו ומוחזקים בעזה • עשרות אלפי גלויות הודפסו לצורך הפרויקט, שנועד להזכיר כי זהו יום הזיכרון השני ברצף בו למשפחות אין קבר לעלות אליו
הגלויה של עידן שתיוי שתחולק בטקסי יום הזיכרון. צילום: מטה משפחות החטופים

גלויות עם סיפוריהם של חטופים חללים יחולקו בטקסי יום הזיכרון

במסגרת פרויקט "גלויות לשובם" של מטה משפחות החטופים, חניכי תנועות נוער וצעירי רשויות מקומיות יחלקו לבאי הטקסים בערב יום שלישי גלויות של חטופים שנרצחו ומוחזקים בעזה • עשרות אלפי גלויות הודפסו לצורך הפרויקט, שנועד להזכיר כי זהו יום הזיכרון השני ברצף בו למשפחות אין קבר לעלות אליו

,עודכן
0השמעה
[object Object]

ערב יום הזיכרון יצוין ביום שלישי הקרוב ברחבי הארץ, ורבים יגיעו אל הטקסים וגם לפקוד את קברי יקיריהם שנפלו במלחמות ישראל ובפעולות איבה. בזמן הזה מוחזקים בעזה גופותיהם של 35 חטופים-חללים, שצה"ל הודיע למשפחותיהם כי אפסו הסיכויים שישובו בחיים. חלק מהמשפחות אף ישבו שבעה - מבלי שיהיה להן קבר לפקוד.

יום הזיכרון 2025: מתי הצפירה? לוח הזמנים של האירועים המרכזיים

לקראת יום הזיכרון המורכב הזה, הודיע מטה משפחות החטופים על פרויקט "גלויות לשובם", בשיתוף פעולה עם שורת תנועות נוער ורשויות מקומיות. במסגרת הפרויקט, חניכי תנועות הנוער יחלקו בכניסה לטקסי יום הזיכרון בבתי ספר, מתנ"סים ואולמות ברחבי הארץ גלויות, ועל כל אחת מהן דמותו וסיפור חייו של אחד החטופים החללים. לצורך היוזמה הודפסו כ-70,000 גלויות של חללים שמשפחותיהם מחכים לשובן, כמו עידן שתיוי אשר נחטף ממסיבת הנובה ברעים ואילן וייס מבארי שבנות משפחתו נחטפו וחזרו בעסקה.

הגלויה של אילן וייס שתחולק בטקסי יום הזיכרון,צילום: מטה משפחות החטופים

במטה משפחות החטופים ציינו כי היוזמה נולדה מתוך רצון המשפחות לזכור ולהזכיר את המחויבות להשיב את החטופים החללים לקבורה ראויה בארצם, בייחוד ביום זיכרון שני בו אין להם קבר לעמוד לצידו. בין תנועות הנוער אשר לוקחות חלק בפרויקט: הנוער העובד והלומד, הצופים, בני עקיבא, השומר הצעיר, מחנות העולים, דור לדור ושורת מחלקות נוער וצעירים של הרשויות.

על הגלויות נכתב: "35 חטופים חללים עדיין מוחזקים בשבי חמאס ולא הובאו למנוחת עולמים בקבר ישראל. לכל חלל יש שם, לכל חלל היו חלומות ותקוות ותחביבים ותשוקות. לכל חלל משפחה וחברים, שחייהם אינם חיים עד שיוכלו לקבל ודאות לגבי יקיריהם, להיפרד ממנו ולהביא אותו לקבורה בכבוד".

בעזה מוחזקים בסך הכל 59 חטופים ישראלים.24 מהם חטופים שמוגדרים בחיים, מתוכם 22 הם גברים ישראליים שלגביהם התקבל אות חיים עדכני.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו