"החובה לזכור - והזכות להזכיר": המיזם המרגש של המשטרה להנצחת הנופלים
כל מחזור הכשרה של שוטרים חדשים נפתח על שמו של שוטר שנפל בקרב • החניכים לומדים את סיפור חייו, נפגשים עם משפחתו ומשתתפים בפעילויות לזכרו • 32 נופלים ממלחמת חרבות ברזל כבר הונצחו במסגרת המיזם • "אין דרך משמעותית יותר ללמד את ערכי המשטרה מאשר לאורם של גיבורי החיל"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
מיזם חדש במשטרה נחשף לקראת יום הזכרון במסגרתו כל מסלול הכשרה של שוטרים חדשים נפתח על שמו של נופל, וחניכי המחלקות לומדים לאורך ההכשרה את סיפור גבורתו, אישיותו, אהבותיו ופועלו.
יום הזיכרון 2025: מתי הצפירה? לוח הזמנים של האירועים המרכזיים
מאז הקמתה נפלו 1665 שוטרים במהלך תפקידם בהגנת המדינה. 70 מתוכם במהלכה של מלחמת חרבות ברזל. לכל אחד ואחת מהחללים, סיפור גבורה ומורשת שהותירו אחריהם, עליה מתחנכים כיום השוטרים.
מאז שבעה באוקטובר אגף ההדרכה והמכללה הלאומית לשוטרים מובילים מיזם ערכי ומרגש להנצחת השוטרים שנפלו במלחמת חרבות ברזל.
מיזם זה, אשר שזור בלב העשייה החינוכית של המכללה, מהווה נדבך מרכזי בעיצוב דמותו הערכית של השוטר ובהנחלת ערכי המשטרה לדור הבא של שוטרי וקציני הארגון.
במסגרת המיזם, כל מסלול הכשרה נפתח על שמו של נופל, וחניכי המחלקות לומדים לאורך ההכשרה את סיפור גבורתו, אישיותו, אהבותיו ופועלו. החניכים נפגשים עם בני משפחתו, משתתפים בטקסי הנצחה, בפעילויות ערכיות-קהילתיות ובהתנסות חינוכית מעמיקה לזכרו – בין היתר: מרוץ הנצחה, הפרשת חלה, תרומה לקהילה, טקס השבעה באתר נפילתו או קבורתו, ופעילויות ייחודיות שהיו חלק מעולמו האישי של הנופל.
עד כה הונצחו 32 נופלים בקורסי חקירות, בילוש, קצונה ומודיעין. כל פעילות מלווה ברגישות, מסירות ומחויבות עמוקה על ידי רנ”ג יוסי ברק, מדריך בכיר במכללה אשר נושא על כתפיו בגאווה את משימת ההנצחה. ״אין דרך משמעותית יותר ללמד את ערכי משטרת ישראל מאשר לאורם של גיבורי החיל ולמען המשפחות, שמוצאות נחמה, גאווה והכרת תודה בלב העשייה החינוכית״ אומרים מארגני המיזם״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
