שורד השבי, אוהד בן עמי, שנחטף מקיבוץ בארי ב-7 באוקטובר ושוחרר מהשבי לאחר 491 ימים לפני כחודשיים וחצי, חזר הפעם הראשונה היום (שבת) אל ביתו בקיבוץ משם נחטף יחד עם אשתו.
אוהד בן עמי חזר לבית ממנו נחטף מבארי | מתוך האינסטגרם של ohad.is.back.home
"היום אני פה בפעם הראשונה אחרי שחזרתי מהשבי" אמר אוהד בן עמי. "באתי לראות את הבית ואת הקיבוץ שלנו. הכל החזיר אותי אחורה ונזכרתי ביום ההוא ובמה שקרה. מאיפה שלקחו אותי, פה מאחורה, מהדשא, הכניסו אותי לרכב ולקחו אותי לעזה".
אוהד (56) נחטף יחד עם אשתו רז בשבת השחורה מביתם בקיבוץ. בני הזוג הסתתרו ממושכות בממ"ד אך לבסוף נחטפו. התיעוד שלהם נחטפים בפיג'מות ותחתונים הוא אחד הסמלים של השבעה באוקטובר. באותה שבת נוראית התקשרה בתו של אוהד, אלה בן עמי (23) לאמצעי התקשורת ודיווחה כי חטפו את אבא שלה. בשיחה עם דני קושמרו בחדשות 12 אמרה: "אני צריכה עזרה, חטפו את אבא שלי. ראיתי תמונה שלו בעזה".
"אחרי שנה וחצי אני עומד פה עם אשתי ששנינו נחטפנו באותו יום ארור ב-7 באוקטובר" אמר אוהד בפתח ביתו. "אני שמח שחזרנו ואני מאחל לכל החטופים שעדיין נשארו בעזה לחזור לבתיהם. לא ננוח ולא נשקוט עד שכולם יחזרו. בפן האישי אני פשוט מרגיש רגש עז לאזור הזה ולבית שלי ולמקום הזה. אני פשוט רוצה לחזור לפה, זה חזק ממני וזה ניצחון. אנחנו ניצחנו ואנחנו ננצח. שהחטופים יחזרו בהקדם האפשרי הביתה. זה מה שחשוב".
