המימונה בשיאה: מאבולעפיה ביפו ועד למסיבות הביתיות - ישראל חוזרת לחמץ

החגיגות מסמלות את סיומו של חג הפסח וחזרה למאכלי חמץ • המופלטה המסורתית ככוכבת המרכזית בשולחן החגיגי • בירות, פיתות וקמח חוזרים למטבח הישראלי • מלבד החגיגות המסורתיות, עומס מיוחד נרשם במאפיית אבולעפיה המפורסמת ביפו

מכינים מופלטות ומציינים מימונה אצל משפחת שגיא במצפה עדי. צילום: הרצי שפירא

נפתחו חגיגות המימונה: עם צאת השבת וסיומו של חג הפסח ההמונים החלו הערב (שבת) לחגוג את "המימונה" - חגם של יהודי צפון-מערב אפריקה, כשבמרכזו עומדות המופלטות החמות והמתוקות.

מכינים מופלטות ומציינים מימונה אצל משפחת שגיא במצפה עדי, צילום: הרצי שפירא

גם הרגע שמיליוני ישראלים חיכו לו הגיע עם צאת החג - החזרה למאכלי החמץ. בעוד שהמצות מוחזרות למדפים העליונים, הקמח, הבירות והפיתות חוזרים למקומם הטבעי במטבח הישראלי.

מכינים מופלטות ברחבי הארץ, צילום: אורן בן חקון

במוקד החגיגות עומדת המופלטה המסורתית - בצק מטוגן בשמן עמוק המוגש עם דבש, סוכר או ריבה. לצד המופלטות נמצאים על השולחנות החגיגיים גם פנכות (בורקס), עוגיות ושלל מאפים מתוקים אחרים. 

גם באבולעפיה חוגגים: תורי ענק במאפייה המפורסמת, צילום: יהושע יוסף

גם מי שלא התארח במסיבות מימונה מסורתיות יצא לחגוג את סיום הפסח, כאשר עומס חריג נרשם במאפיות ברחבי הארץ. במאפיית אבולעפיה המפורסמת ביפו נראו תורים ארוכים של ישראלים שהגיעו לחדש את הקשר עם החמץ - פיתות, בייגלה וכל מאכלי השאור שנעדרו מהתפריט במשך שבעה ימים. "אחרי שבוע של מצות, אין כמו טעם של לחם טרי," אמר אחד הממתינים בתור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר