לירי אלבג מגיבה לנאצות: "קיבלתי איומים וקללות, אתם בחיים לא תבינו מה עברנו שם"

שורדת השבי שיתפה בתגובות הקשות שקיבלה לאחר שאמרה כי נתניהו אשם במה שעברה • "לאחל למישהו להיות בשבי, להבטיח לי מוות ונקמה? כי אמרתי שרה"מ אחראי למחדל?" כתבה ואמרה שמבחינתה גם הדרג הביטחוני אשם • "אני מכירה לא מעט נופלים, הם חברים שלי!" • לסיום הוסיפה: "עדיף שתנצלו את הזמן בתפילות ומעשים לשלום המדינה, שלום חיילי צה״ל ואנשי כוחות הביטחון, וחזרה של כל החטופים"

לירי אלבג בכיכר החטופים. צילום: גדעון מרקוביץ

"אני מפחדת ממה שנהפכנו להיות", כך הגיבה הערב (רביעי) שורדת השבי לירי אלבג בחשבון האינסטגרם שלה, לנצאות ולקללות שספגה ברשת, בעקבות ראיון שלה בו אמרה כי נתניהו אשם ב-7 באוקטובר. 

לפני יומיים התראיינה לירי לקרן נויבך בכאן רשת ב' ואמרה: "הייתי אומרת לנתניהו: בגללך עברתי את הדבר הכי גרוע שבנאדם יכול לעבור. אתה אשם. ככה. אתה אשם בהכל ואתה צריך לתקן את מה שעשית", אמרה אלבג ביום שני האחרון לקרן נויבך כשנשאלה מה תאמר לנתניהו אילו ישב מולה. בעקבות הדברים הללו ספגה מטח של קללות ותגובות נאצה ברשת".

היום כתבה: "אני קוראת את התגובות, קוראת את האיומים שקיבלתי, את הקללות. ואני מפחדת. אני לא מפחדת מהתגובות עצמן, אני לא מפחדת לפגוש את אחד האנשים שהגיבו לי כאלו דברים. אני מפחדת ממה שנהפכנו להיות".

לירי אלבג לנתניהו: "אתה אשם, בגללך עברתי את מה שעברתי"// מתוך כאן רשת ב'

" לאחל למישהו להיות בשבי?", כתבה אלבג. "אני לא אאחל את זה לשונאים שלי. לרדת לי על המשקל??? מזכיר לי את אותם מחבלים שצחקו עליי. שדאגו כל יום להזכיר לי שאני שמנה. להבטיח לי מוות ונקמה??? תאחלו את זה לחמאס ולאויבים שלנו. לא לי. וכל זה למה? כי אמרתי שראש הממשלה אחראי למחדל?".

"זה לא שהשתמשתי במונחים פוליטיים, כי אני לא מבינה בפוליטיקה!!! וכן, כל הדרג הביטחוני (שב״כ, ראשי מערכת הצבא, אמ"ן…) אשמים. אל תדאגו אמרתי להם את זה גם בפגישות שלנו!!!!וכמובן בראש ובראשונה חמאס שאשם לסיוט של המדינה, אני לא שוכחת לארגון טרור הזה לרגע ואני אישית רוצה לנקום בו. חמאס הוא האויב!!!!!!!!  לא חשבתי שאקבל כאלו תגובות מאנשים בעם ישראל.

"אתם יודעים מה הכי קשה? שהפילוג הזה יותר גרוע מהאויבים שלנו. ככה לא מנצחים!! יש לנו מלחמות יותר חשובות לנהל, יש חיי אדם. אין לכם מושג אפילו כמה שאני מעריכה את חיילי צה״ל ואנשי כוחות הביטחון. כמה אני מעריכה את החיילים הפצועים בגוף ובנפש! אין לכם מושג כמה כואב לי על כל לוחם או אזרח שנפלו במלחמה עבור המדינה שלנו ועבור החטופים. אני מכירה לא מעט נופלים, הם חברים שלי!!! לכל אותם אנשים שהגיבו לי דברים בזויים, חסרי רגש, חסרי אנושיות. תחסכו מעצמכם, חבל שזה מה שיהיה כתוב לכם ביום הדין". 

הפוסט שהעלתה לירי אלבג, צילום: צילום מסך

"עדיף שתנצלו את הזמן בתפילות ומעשים לשלום המדינה, שלום חיילי צה״ל ואנשי כוחות הביטחון, וחזרה של כל החטופים. עדיף שאת הרעל הזה תכוונו לחמאס, איראן, חיזבאללה ועוד מאות אויבים שיש לנו. כעם היהודי שנתקף פעם אחר פעם, מאז מצרים ועד היום, בואו נילחם באויבנו ולא אחד בשני. אתם בחיים לא תבינו מה עברנו שם. ואני לא מאחלת לכם להבין! אני מאחלת לכולנו בריאות בגוף ובנפש, חיים מאושרים והצלחה! עם ישראל חי!"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר