משפחות חטופים קיימו הבוקר (ראשון) תפילת ראש חודש מול ביתו של השר רון דרמר בירושלים.
המשפחות שהובילו את התפילה קראו לשר דרמר להביא להסכם מלא לשחרור כלל החטופים עוד החודש. התפילה נעשית כחלק מהקמפיין שהחל שבוע שעבר ״דרמר - 59 או תתפטר״.
"לא ייתכן שפעם נוספת נגיע לשולחן הסדר בלי כל אותם אנשים שנשדדו מחייהם וחירותם", אמר עילי דוד, אחיו של אביתר דוד שנחטף ממסיבת הנובה. "אנו עומדים כאן נרגשים, עם ישראל ומשפחות חטופים, כדי להתפלל וכדי להתחנן לעזרתו של בורא עולם, וכדי לתת לממשלה, לצבא ולצוות המו"מ את הכוחות הנדרשים. זהו האינטרס הישראלי העליון, הדבר החשוב ביותר שעומד לנגד עיניו של כל ישראלי וכל יהודי".
דוד הוסיף בפנייה ישירה לשר דרמר: "אתה נבחרת על ידי ראש הממשלה להוביל את צוות המו"מ. אתה איש המפתח שנשלח להביא להסכם. מתי יושג הסכם שישיב את כל אחינו ואחיותנו ממנהרות ההשמדה של עזה בפעימה אחת? מתי תיפסק הסלקציה בין יהודים, ונראה את כולם חוזרים יחד?"
לוי בן ברוך, דודו של החטוף עידן אלכסנדר, הדגיש כי זהו ראש חודש ניסן השני שהחטופים נמצאים בשבי. "קולנו הוא קולם של החטופים שזועקים ממעמקי האדמה וקולם אינו נשמע", אמר. "מר דרמר, זה בדיוק היום! א׳ בניסן, בשנה השנית בה החטופים נמצאים בשבי הנורא. אני פונה אליך ומבקש ודורש ממך – שים את הלב שלך במקום הנכון!".
בן ברוך פנה גם לדרמר ולראש הממשלה: "האם זה מה שאתם רוצים? שבזמן שאתם תרימו את המצה בליל הסדר ותאמרו – הא לחמה עניא, החטופים שלנו במנהרות החמאס ירימו חצי פיתה עם עובש? זה באחריותך מר דרמר, להשיב את עידן הביתה! קיבלת את המנדט – זה הזמן להראות מעשים!"
צבי זוסמן, אביו של רס"ל (במיל') בן זוסמן ז"ל, קרא לממשלה "לעשות הכל להשלים את העסקה גם במחיר עצירת המלחמה". לדבריו, "אם אפשר לחכות 50 יום בשביל להחזיר חמישה חטופים, אז גם 200 יום אפשר לחכות להחזיר את כולם הביתה היום. פה לידי עומדים בני משפחה שבעזרת החלטות של הממשלה ושל השר דרמר יכולים לשנות עבורם את המציאות והם כן יכולים לחבק את בני משפחתם".
המשפחות הדגישו את התנגדותן למה שכינו "סלקציה בין יהודים" ודרשו הסכם שיביא לשחרור כל החטופים בפעימה אחת. "עשו הכל והשיבו את כל ה-59 חטופים", סיכמו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
