"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אחיו של נתניהו: לעומת ישראל - בארה"ב הנשיא הנבחר עושה מה שהוא רוצה
ד"ר עדו נתניהו מתח ביקורת חריפה על המערכת המשפטית שלדבריו "רובה ככולה שייכת לשמאל הישראלי" • על ההחלטה לפטר את רונן בר אמר: "על בג"ץ לזרוק את העתירות מכל המדרגות"

Loading...

אחיו של נתניהו על ועדת חקירה לאירועי 7 באוקטובר ופיטורי ראש השב"כ שבת תרבות

אחיו של נתניהו: לעומת ישראל - בארה"ב הנשיא הנבחר עושה מה שהוא רוצה

ד"ר עדו נתניהו מתח ביקורת חריפה על המערכת המשפטית שלדבריו "רובה ככולה שייכת לשמאל הישראלי" • על ההחלטה לפטר את רונן בר אמר: "על בג"ץ לזרוק את העתירות מכל המדרגות"

רונית זילברשטיין
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ד"ר עדו נתניהו, אחיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, מתח היום (שבת) ביקורת חריפה על המערכת המשפטית ועל מה שהוא מכנה "הפקידות" בישראל, וטען כי בניגוד לארה"ב, בישראל קיים קושי ליישם מדיניות של הממשלה הנבחרת.

ד"ר עדו נתניהו, צילום: "שבת תרבות"

בדבריו במסגרת "שבת תרבות" בבאר שבע, האשים נתניהו את מנחם בגין ביצירת "מסורת רעה" כשעלה לשלטון ב-1977: "בגין התחיל עם זה שאמר שהוא לא יגע בשום פקיד כשהוא עלה לשלטון. והוא יצר מסורת רעה מאוד. רואים איך בארצות הברית שהנשיא עולה לשלטון, הוא עושה מה שהוא רוצה. אצלנו זה לא קרה וזה באמת מקשה מאוד על הממשלה שנבחרה על ידי העם ליישם את המדיניות שלה".

נתניהו המשיך וטען כי הפקידות, שלדבריו "רובה ככולה שייכת לשמאל הישראלי מבחינת התפיסות שלה", מקבלת גיבוי ממערכת המשפט: "אנחנו רואים את ההתנהגות של היועצת המשפטית לממשלה והבעיה היא שהם מקבלים תמיכה מבית המשפט העליון. הוא מאפשר את הדבר הזה. הוא מאפשר להם ליירט שרים".

בהקשר זה, התייחס נתניהו גם לפיטורי ראש השב"כ רונן בר. לדבריו, זכותה של הממשלה במדינה דמוקרטית להחליט מי יעמוד בראש השב"כ, והוסיף כי על בג"ץ היה "לזרוק את העתירות מכל המדרגות".

עידן נתניהו על פיטורי רונן בר: "זכותה של הממשלה", צילום: יהונתן שאול

נתניהו התייחס להקמת ועדת חקירה ואמר: "צריך לחקור. חקירה צריכה להיות חקירה לא אישית, גם לא אישית נגד הרמטכ"ל. המטרה שבחקירה - למנוע שדברים כאלה יקרו. יש דברים שצריך לחקור אותם לעומק. לגבי מה הביא שהייתה קונספציה אחת.
צריך באמת לשנות את דרכי הפעולה של הממסדים האלו. כל ממסד נוטה להזין את עצמו ,זו סכנה סכנה גדולה מאוד זו מה שוועדת חקירה צריכה לעשות. מה צריך לעשות כדי שלא ישנה. מה לבוא ולהאשים את הרצי לוי? השאלה היא לא מה קרה בשבעה באוקטובר השאלה היא תמיד מה אתה עושה אחר כך. גנרל יכול להיכשל השאלה היא ברגע שאתה נכשל איך מנהל את המלחמה".

נתניהו התייחס גם לאפשרות שהייתה קונספציה מסוימת ואמר: "אנחנו יודעים שהייתה קונספציה כללית לא נכונה. צריך לשנות את המערכות כדי שהם יפעלו כמו שצריך, כדי שבאמת לא תהיה קונספציה אחת. אולי להגביר את השיתוף הפעולה בין השב"כ ובין צבא שלא היה קיים. צריך לשנות באמת דרכי הפעולה של הממסדים האלו".

בישראל קיים קושי ליישם מדיניות של הממשלה הנבחרת. ראש הממשלה נתניהו, צילום: אורן בן חקון

במהלך האירוע, התייחס אחי ראש הממשלה גם למה שהוא מכנה "הדיפ סטייט" (המדינה העמוקה) בישראל: "הדיפ סטייט זה אותה פקידות שהיא צברה כוח והיא לא נשמעת, לא עושה מה שהנבחרים, מה שהריבון רוצים שהיא תעשה. כי הם יודעים יותר טוב בגלל שהם יותר אינטליגנטים כביכול, יותר משכילים כביכול".

בהתייחסו לבית המשפט העליון, טען נתניהו כי "זה שהוא הכניס כל נושא פוליטי הוא הפך להיות שפיט בבית משפט העליון" וכי "בית המשפט העליון והפרקליטות הולכים יד ביד, הם הנבונים, הם הטובים, אסור לתת לברברים האלה לשלוט במדינה היא תהרוס את המדינה".

נתניהו התייחס גם לסוגיית השליטה בשטחי יהודה ושומרון, ואמר: "אסור לנו לוותר על השליטה שלנו המינימלית, שטח מינימלי בין הים והירדן. אני חושב שאנשים מבינים שחייבים לשלוט על השטח הזה." הוא הוסיף כי "כל זמן שיש שם אוכלוסייה ערבית עוינת חייבת להיות שם שליטה צבאית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...