"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כשבועיים לאחר השחרור: אמילי דמארי חזרה לקיבוץ שממנו נחטפה

שבועיים לאחר ששוחררה: אמילי דמארי חזרה לראשונה לביתה בכפר עזה שממנו נחטפה • בפוסט באינסטגרם כתבה: "ש עוד 79 חטופים שצריכים לסגור את המעגל שלהם ומחכים להשלים את החסר - חייבים להחזיר את *כולם* כולל *כולם* הביתה" • אחיה של אמילי פרסם את תמונתה בכפר עזה, לצד רומי גונן: "הגיעה לסגור מעגל"

,עודכן
0השמעה
שמונה ימים לאחר השחרור: אמילי דמארי חזרה לקיבוץ שממנו נחטפה. צילום: מתוך אינסטגרם

אמילי דמארי, שנחטפה מקיבוץ כפר עזה ב-7 באוקטובר, חזרה היום (ראשון) אל ביתה ההרוס.החטופה ששוחררה בפעימה הראשונה בעסקה הנוכחית שבה לראשונה לביתה בכפר עזה - וכתבה באינסטגרם: "I'm Back".

רומי גונן ואמילי אדרי בכפר עזה,צילום: מתוך אינסטגרם
שמונה ימים לאחר השחרור: אמילי דמארי חזרה לקיבוץ שממנו נחטפה,צילום: מתוך אינסטגרם

"היום חזרתי לבית שלי, לדירה שלי, לחמצן שהיה לי וכמעט נגמר. חזרתי למקום שבו כל הסיוט שלי התחיל, לפני 485 יום וסגרתי רק חלק מהמעגל שכל כך קיוויתי לסגור", כתבה אמילי דמארי.

היא הדגישה לצד זאת כי "כמוני יש עוד 79 חטופים שצריכים לסגור את המעגל ומחכים להשלים את החסר. אסור לנו לעצור כאן, אנחנו חייבים להחזיר את כולם כולל כולם הביתה - את החיים לשיקום והנרצחים לגבורה. את הניצחון האמיתי שלי ארגיש רק שהם יחזרו".

תום, אחיה של אמילי, העלה לאינסטגרם תמונה של אחותו לצד רומי גונן בביקור שלהם בכפר עזה, כשברקע תמונתו של אביב ברעים, אחד מחבריה הטובים של אמילי שנרצח ב-7 באוקטובר. "אמילי היום הגיעה לסגור מעגל. לנצח את הניצחון הפרטי שלה ולחזור למקום שבו היא נחטפה בידי מפלצות החמאס. היא חזרה לשם ביחד איתנו המשפחה שלה ובליווי עוד מישהי שנכנסה אלינו למשפחה והפכה לחלק בלתי נפרד מהמשפחה, רומי גונן. רומי ואמילי הפכו להיות אחת וזה משהו כל כך מדהים לראות את זה", הוא כתב.

אמילי ומנדי דמארי,צילום: רשתות חברתיות

"ההבנה העיוורת שלהם אחת עם השנייה בעיניים, לפעמים אפילו בלי להוציא מילה. היה קטע במהלך היום המורכב הזה שהלב שלי התכווץ ממש. אמילי ורומי ישבו על הספסל בעצי הזית ליד הנשקייה ומולן התמונה של אביב ברעם ז"ל".

הוא הוסיף: "הרגע הזה היה כל כך שלם ומצד שני כל כך חסר. ככה בדיוק מרגיש גם ההסכם להחזרת החטופים. שמחה גדולה לראות את חטופינו חוזרים ובוקס בבטן הרכה לראות אוטובוסים של רוצחים שפלים משתחררים. אני כל כך מצטער על מה שאתם חווים והאובדן הבלתי נתפס, אני באמת מאחל לנו כעם שנהיה ראויים להם ולכם".

אמילי שוחררה משבי חמאס בפעימה הראשונה של עסקת החטופים הנוכחית, לצד רומי גונן ודורון שטיינברכר. אמילי, אזרחית בריטניה, הפכה מיד עם שחרורה לסמל לגבורה, כשבין היתר דחפה את אחד ממחבלי חמאס וסיפקה תמונת ניצחון, כאשר הראתה בשיחת טלפון עם משפחתה את אצבעותיה הקטועות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר