ברקע המאבק של תושבי בנימין נגד פסיקת בג"ץ בנוגע להריסת אתר "עיינות ענר" שבבנימין, ראש המועצה, ישראל גנץ, מנסה למנוע את הצעד בפנייה ישירה לשופטים. גנץ כותב כי "בואו, ראו את המקום ותיווכחו כי הוא לא פוגע באיש, ושכל הריסה תביא לחורבן הטבע ולנזק אגבי שיפגע בעתיקות ובטבע".
ההחלטה התקבלה בעקבות עתירה שהגישו ב-2018 ארגוני השמאל "יש דין" ו"עמק שווה". בעתירתם טענו כי מדובר במתחם שנבנה על קרקע פלשתינית פרטית וכי זהו אתר ארכיאולוגי בשם "נבי ענר". בג"ץ קבע אמנם כי לא מדובר בשטח האתר הארכיאולוגי, אך מתח ביקורת על כוחות הביטחון והמנהל האזרחי שלא פינו את המתחם שנבנה, לטענתם, באופן בלתי חוקי.
גנץ הזמין את השופטים לביקור במקום, וטוען כי המדינה הוכיחה שלא מדובר באדמות פרטיות, אך למרות זאת השופטים סירבו להתייחס להוכחות אלה.
עוד ביקש גנץ במכתב המצורף שעד שהשופטים יבואו לראות את המקום בעיניהם, יוציאו השופטים צו עיכוב ביצוע על גזר הדין: "הצדק צריך להיעשות וגם להיראות".
מתחם "עיינות ענר" שופץ על ידי בני נוער ישראלים לאורך השנים האחרונות בסמוך ליישוב נריה. המתחם, שבו שבעה מעיינות ופינות ישיבה, הוקדש לזכר שלושת הנערים החטופים - גיל-עד שער, נפתלי פרנקל ואיל יפרח זכרם לברכה, וכן ללוחמים תושבי יישובי טלמונים שנפלו במלחמת חרבות ברזל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו