"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דקת דומיה לזכר חנה קציר בעצרת בת"א: "גורלות חטופינו נכתבים עכשיו"

עינב צנגאוקר בהצהרת משפחות החטופים: "נתניהו ממשיך להיות המטרפד הראשי של העסקה" • למרות הגשם הכבד, עשרות מפגינים הגיעו לצומת כברי בגליל המערבי לטקס הדלקת נרות חנוכה

, עודכן
0השמעה
יוכבד ליפשיץ בעצרת. צילום: מטה המשפחות להחזרת החטופים

הפגנות למען השבת החטופים מתקיימות הערב (שבת) בשורת מוקדים ברחבי הארץ. שורדת השבי יוכבד ליפשיץ הדליקה את הנר הרביעי של חנוכה בעצרת בבכיכר החטופים ואמרה: "449 הימים שחלפו הם כיום כואב אחד עד חזרת כל חטופינו". לאחר מכן, הקהל הרב עמד דקה דומייה לזכרה של שורדת השבי חנה קציר ז״ל.

בנה של קציר, יזהר ליפשיץ, הוסיף: ״כולנו, כל משפחות החטופים, פועלים לחזרת כל חטופינו ורווחת כלל נפגעי 7 לאוקטובר. וכל אחד בדרכו וכבוד. אך יש לפעמים אנשים קטנים בישיבה עם עט גדולה שעושים צל גדול. סימן שהשמש שוקעת. לכל איש יש את אורו ולכל חטוף יש אור משלו. בקיבוץ כילדים עשינו 'למפיונים', לפיד על מקל עם נר ונייר צלופן מקשט אותו. כל אחד הוא אור קטן וביחד אור איתן. כוחותינו באחדותינו, עכשיו נכתבים גורלות חטופינו. ניתן כוח למקבלי ההחלטות להחזיר את כל חטופינו עכשיו״.


שורדת השבי רז בן עמי, אשתו של אוהד בן עמי: "ביום רביעי ציינו את יום הולדתך, בלעדייך. המון אנשים באו להראות את אהבתם אלייך, וזה רק חיזק את הכאב שלי. כאב שמפלח את העצמות, כי אתה, במקום שבו אתה נמצא, לא מרגיש את כל האהבה הזאת. במקום האפל, הקר והשחור, מוקף באנשים שמסתכלים על כל תנועה שלך, אי אפשר להרגיש אהבה. ואתם שם, למעלה, מקבלי ההחלטות – אתם שומעים אותי? אני צריכה אותו. תסיימו את הסיוט הזה. תחזירו לי את האיש שלי״.

אופק שאול, אחיו של אורון שאול שאתמול היה יום הולדתו: "יותר מ-10 שנים עברו מיום חטיפתו של אחי אורון, 11 ימי הולדת ו-3,814 ימים. פרק זמן בלתי נתפס שבו התחלפו ממשלות, ראשי ממשלה, שרי ביטחון, רמטכ״לים, ראשי שבכ מוסד. מה לא. הכל התחלף. אבל דבר אחר נותר בעינו - ההפקרה. מדינת ישראל הרשתה לעצמה לפספס בעשור הזה כל כך הרבה הזדמנויות, כל כך הרבה. היום זה הזמן להגיד די! הגיע הזמן שמדינת ישראל תיקח אחריות, תגיע לשולחן המשא ומתן, ותקדם עסקה כוללת שבה ישוחררו כל החטופים. כולם".

"קול החטופים זועקים אלינו מהמנהרות"

הצהרת המשפחות של משפחות החטופים התקיימה הערב (מוצ"ש) ליד הקריה בתל אביב. עינב צנגאוקר אמו של מתן החטוף בעזה אמרה בין היתר: "המשא ומתן נמצא בנקודה גורלית. נתניהו ממשיך להיות המטרפד הראשי של העסקה. מי ששוב מכניס תנאים חדשים, גוזר גזר דין מוות על החטופים. אנחנו זוכרים שנתניהו הכניס את ספין פילדלפי, ועכשיו זה ספין רשימות החטופים".

משה בן שמחון

עוד אמרה צנגאוקר: "נתניהו פוחד מבן גביר ומסמוטריץ' ומסרב לסיים את המלחמה. נתניהו וישראל כ"ץ יושבים בחדרים מחוממים ומתרברבים על המשך המלחמה, בזמן שמתן שלי נרקב במנהרות.

"סיימו את המלחמה ותחזירו את מתן שלי ואת שאר החטופים. כבוד הנשיא טראמפ, נתניהו מנסה להונות אותך. סיום המלחמה בהמחזרת כל החטופים זה אינטרס של מדינת ישראל. הנשיא טראמפ, אתה היחיד שיכול להשפיע על נתניהו. אל תתפשר על עסקה חלקית אל תאפשר את המשך הטרפודים".

צנגאוקר ציינה כי "רוב הציבור מבין שאין עדיין עסקה בגלל שלנתניהו יותר חשוב שלטונו. רוב הציבור בסקרים מזועזעז שנתניהו ממשיך להקריב אזרחים וחיילים. קול החטופים זועקים אלינו מהמנהרות. ישראל חייבת לסיים את המלחמה בעסקה כוללת שתחזיר את כולם".

למרות הגשם הכבד עשרות מפגינים הגיעו לצומת כברי שבגליל המערבי, לטקס הדלקת נרות חנוכה למען החטופים, המפונים והחיילים.

מחאה בצומת כברי, צילום: אמיר ירחי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר