"זהו היום ה-438 לסיוט שחווים מאה חטופים וחטופות בעזה. בשעה זו מתנהל משא ומתן להצלת חייהם על ידי צוות מקצועי ונחוש, אך במקביל מתקיים משא ומתן נוסף - להצלת הקואליציה. שתי מטרות אלה מתנגשות זו בזו באופן ישיר," כך אמרה הבוקר יפעת קלדרון, בת דודו של החטוף עופר קלדרון.
יפעת קלדרון, בת דוד של עופר קלדרון ביום ה438 // מחאת הנשים להחזרת החטופות והחטופים
"אנו ניצבים כאן כדי להזכיר - אין דבר חשוב יותר מהשבת כל החטופים הביתה," הדגישה קלדרון. "זוהי פנייה ישירה לראש הממשלה נתניהו: בידיך הבחירה כיצד תיזכר בדפי ההיסטוריה - כמי שהציל והשיב את החטופים, או כמי שהפקיר אותם לגורלם".
קלדרון הזהירה כי ללא החלטה מיידית, גם במחיר של השלכות פוליטיות כבדות, עלול גורלם של מאה החטופים להיות דומה לזה של רון ארד. "זוהי ההזדמנות האחרונה להצלתם, לפני שנאבד חיים נוספים. אני ומשפחתי רוצים את עופר בבית, חי. אנו דורשים - כל מאה החטופים חייבים לשוב לגבולם במסגרת עסקה, ועכשיו".
"אין עוד תירוצים"
שי מוזס, אחיינו של גדי מוזס בן ה-80 שנחטף מביתו בקיבוץ ניר עוז: "עוד בוקר שבו אנחנו מתעוררים בחרדה ובאימה- איך עבר הלילה על גדי? הוא הצליח לישון? קר לו? הוא רעב? עוד בוקר ואיתו החשש - האם ואיך יגיע הטרפוד הבא של ראש הממשלה?".
"נתניהו, אתה מדבר הרבה בתקשורת על מחוייבותך להשבת החטופים. עכשיו יש לך הזדמנות להוכיח זאת במעשים. הימים הבאים יקבעו האם אתה מנהיג אחראי שיודע להתעלות מעל שיקולים פוליטיים צרים, או פוליטיקאי ציני שמפקיר חיי אדם למען שלמות הקואליציה שלו".
"אין עוד תירוצים: חמאס הוכרע ומסכים לשחרר חטופים גם לפני שמתחילה נסיגת כוחות צה"ל.
כפי שהפסקת את הלחימה בלבנון לחודשיים - כך יש לעשות בעזה כדי להשיב עכשיו את יקירינו.
אני קורא לממשל האמריקאי הנוכחי ולדונלד טראמפ - רוב הציבור בישראל רוצה את כל החטופים בבית. החיים לשיקום והנרצחים לקבורה ומוכן לסיום המלחמה. בהתנהלותה המפקירה ממשלת ישראל פועלת בניגוד לרצון הציבור. עזרו לנו להציל חיים השתמשו בכל האמצעים העומדים לרשותכם כדי להציל חיים. אני קורא לאזרחי ישראל - אתם יודעים עם מי יש לנו עסק. עכשיו זה הזמן ללחוץ, לא להכנס לשאננות".
