האנרכיסט יונתן פולק יישלח למאסר?

ארגון "עד כאן" התלונן במשטרה כי פולק, שנגדו עומד עונש מאסר על תנאי, השתתף ביום שישי האחרון בהתפרעויות בשומרון

יונתן פולק, צילום: אורן בן חקון (ארכיון)

ארגון "עד כאן" הגיש תלונה נוספת למשטרה נגד האנרכיסט יונתן פולק, בעקבות השתתפותו הפעילה בהתפרעות אלימה ביום שישי האחרון. בהליך המשפטי האחרון, שבו הורשע פולק, הוחלט כי אם בשנתיים הקרובות יעבור עבירות נוספות של הפרעה לשוטר יוטלו עליו חודשיים מאסר, ב"עד כאן" מבקשים למצות עימו את מלוא חומרת הדין.

בתלונה תואר פולק "אנרכיסט קיצוני אשר פועל נגד מדינת ישראל, חייליה ושוטריה, אשר לא מכיר בסמכות המדינה ואשר כופר בעצם קיומה של המדינה כמדינה יהודית ריבונית". עוד הוסיפו כי לא מודבר בפעיל שלום אלא באדם "רצידיביסט, אשר רשויות החוק אינן מעניינות אותו ואשר מתייחס בבוז כלפי הוראות החוק ושליחיו".

מתיעוד ביוטיוב עולה, כך לטענת "עד כאן", כי פולק היה שותף ביום שישי האחרון להתפרעות אלימה בכפר קדום בשומרון. בהתפרעות נראים עשרות מתפרעים שורפים צמיגים, זורקים אבנים ומיידים אבנים באמצעות קלע דוד לעבר כוחות הביטחון.

פולק עצמו נראה יחד עם המתפרעים, כשהוא סוחב צמיגי מכוניות לצורך הבערתם.

לפי התלונה מדובר על עבירה של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו. בנוסף, בהליך המשפטי האחרון של פולק הוא הורשע בעבירה זהה ונגזר עליו חודש מאסר בפועל וכן חודשיים מאסר על תנאי, באם יעבור עבירה נגד שוטרים ויורשע בה.

כעת מבקשים בארגון עד כאן למצות עם פולק את הדין עם כל חומרתו, ולהעמידו לדין הן בגין עבירת ההפרעה לשוטר והן לצורך הפעלת התנאי שגזר עליו בית המשפט.

בהליכים משפטיים קודמים נגדו סירב פולק להתייצב לדיונים בעניינו, ולכן הושאר במעצר. פולק אף פרסם מאמר ב"הארץ" בו כתב כי "כאשר המשטר הישראלי בין הים לנהר הוא משטר של אפליה גזענית בתוך ישראל ודיקטטורה צבאית בשטחים, מה נשאר לעשות חוץ מלחצות את השורות ולהצטרף אל המאבק הפלשתיני?".

נגד פולק נפתחה בעבר חקירה בהוראת היועמ"ש בגין חשד להסתה לטרור, בעקבות תלונת "עד כאן" על מאמר אחר שכתב ב"הארץ" בו קרא להצטרף לזורקי בקבוקי התבערה והאבנים על חיילי צה"ל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר