"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
אחרי ההסדרה: ועידת "ישראל היום" תדון בתפיסת הביטחון החדשה בישראל
גם לאחר הפסקת האש בצפון, ישראל עומדת מול שלל אתגרים • בין המשתתפים בוועידה לביטחון: השרים סער וסמוטריץ', נציגות משפחות חטופים ומפקד זרוע היבשה
פעילות כוחות אוגדה 36 בדרום לבנון. צילום: דובר צה"ל

אחרי ההסדרה: ועידת "ישראל היום" תדון בתפיסת הביטחון החדשה בישראל

גם לאחר הפסקת האש בצפון, ישראל עומדת מול שלל אתגרים • בין המשתתפים בוועידה לביטחון: השרים סער וסמוטריץ', נציגות משפחות חטופים ומפקד זרוע היבשה

,עודכן
0השמעה
[object Object]

המציאות הביטחונית שנוצרה בעקבות אירועי 7 באוקטובר חשפה פערים משמעותיים בתפיסת הביטחון המסורתית של ישראל, והדגישה את הצורך הדחוף בחשיבה מחודשת ויסודית. לאור זאת, ב־1 בדצמבר תקיים קבוצת "ישראל היום" אתועידת הביטחון השנתית, שתעמוד השנה בסימן "תפיסת הביטחון החדשה של ישראל".

האתגרים העומדים בפני ישראל, גם לאחר ההסדרה בצפון, מחייבים חשיבה מעמיקה על מרכיבי תפיסת הביטחון הלאומית. המציאות המורכבת מצריכה התייחסות הן לאיומים החיצוניים והן לאתגרים פנימיים שהתחדדו בחודשים האחרונים. הצורך בסינרגיה בין היכולות הצבאיות והטכנולוגיות המתקדמות של המדינה לבין חיזוק תחושת הביטחון האישי של אזרחיה הפך קריטי מתמיד. הוועידה תארח מומחים, קובעי מדיניות ומקבלי החלטות מהשורה הראשונה, ביניהם בכירי מערכת הביטחון, אנשי צבא בעבר ובהווה, נציגות מטעם משפחות החטופים, ח"כים, שרים, ראשי מועצות ומנהיגי ארגונים אזרחיים.

המציאות המורכבת מצריכה התייחסות פנימית וחיצונית, סוללות תותחנים של חטיבת האש 282 בשטח לבנון,צילום: דובר צה"ל

בין המשתתפים: השרים סער וסמוטריץ', הח"כים ליברמן, לפיד וגנץ, ומפקד זרוע היבשה אלוף תמיר ידעי. עוד ישתתפו: שרית פירון, שותפה־מנהלת ב־Team8; דבורה עידן, אמו של החטוף צחי עידן וסבתה של מעיין שנרצחה ב־7 באוקטובר; לישי לביא, אשתו של החטוף עמרי מירן; אל"ם (מיל') חזי נחמה, ממייסדי פורום מפקדים ולוחמים במילואים; עו"ד רותם אבידר־צאליק, ממייסדות פורום נשות המילואימניקים; חיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין־מכבים־רעות; מנכ"ל התעשייה האווירית בועז לוי; ד"ר לנה קורן־פלדמן, מנהלת ביה"ח בילינסון; ויואל זילברמן, מייסד ומנכ"ל ארגון השומר החדש.

יואל זילברמן,צילום: אורן בן חקון

בוועידה יתקיימו מושבים מקצועיים שיעסקו במגוון היבטים של תפיסת הביטחון החדשה, תוך שימת דגש על האתגרים בקו התפר ובאזורי הספר, על חיזוק החוסן ועל שיפור המוכנות המבצעית ברמה המקומית והלאומית. ייערכו דיונים על שילוב טכנולוגיות מתקדמות במערך ההגנה, על תפקידן המתפתח של הרשויות המקומיות במערך הביטחון, ועל האופן שבו ניתן לרתום את החברה האזרחית למאמץ הביטחוני הכולל.

שיקום הפרט והחברה

המושב המיוחד יעסוק במחירים הכבדים שהחברה משלמת במלחמה, ובמהלכו יתקיים שיח פתוח על דרכי ההתמודדות של לוחמים ומשפחות שנפגעו בשנה האחרונה, תוך שימת דגש על אחריות המדינה להעניק להם תמיכה ושיקום. בפתיחתו תתראיין ד"ר לנה קורן־פלדמן: "מערכת הבריאות הוכיחה בשנה האחרונה את חוסנה ואת יכולותיה יוצאות הדופן גם בתנאים מאתגרים של מלחמה. בזכות מסירות הצוותים הרפואיים, החדשנות הטכנולוגית והמנהיגות המקצועית, הצליחה המערכת להעניק מענה מהיר, איכותי ואנושי לאוכלוסייה הרחבה". המושב יבחן את האתגרים בדרך לשיקום הפרט והחברה, ויציע דרכים מעשיות לחיזוק החוסן החברתי והלאומי.

פינוי פצועים בשטח בלחימה בעזה,צילום: עמית אגרונוב

האתגרים בזירות השונות

כחלק מהוועידה ינותחו האתגרים העומדים בפני מערכת הביטחון בזירות השונות, תוך התמקדות בלקחי העבר ובגיבוש המלצות אופרטיביות לעתיד. פרשני ביטחון מובילים ידונו במורכבויות העכשוויות, יציגו תובנות מאירועי העבר ויציעו דרכי פעולה אפשריות להתמודדות עם אתגרי העתיד. נושא מרכזי נוסף שיידון הוא חיזוק שיתוף הפעולה בין הגורמים השונים במערך הביטחון הלאומי - מערכת הביטחון, כוחות המשטרה, הרשויות המקומיות והארגונים האזרחיים - במטרה ליצור מעטפת אפקטיבית יותר עבור אזרחי ישראל.

יואל זילברמן: "אף שישראל נמצאת בנקודת ציון מכרעת לגבי עתידה הביטחוני - לא הונחה עד רגע זה תוכנית שמדברת על תפיסת הביטחון הכוללת שלה לעשורים הקרובים. הוועידה יכולה להוות יריית פתיחה ליישום תוכנית שנותנת מענה לשטחים אסטרטגיים בגבולות המדינה מההיבט הביטחוני וההתיישבותי־חקלאי. אם המצב יישאר על כנו, 7 באוקטובר הבא הוא רק עניין של זמן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו