"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
לא מעוניין בגיוס חרדים? בכיר ב"אחים לנשק" פעל לסגירת חטיבת חשמונאים החרדית
בעוד שבחזית דגל הארגון בו הוא פועל נמצא השוויון בנטל, נראה כי סגן אלוף (במיל') יהודה פולק פועל בצעדים הפוכים • "חטיבה חרדית זה טעות נוראית - זה יהיה בכיה לדורות"

בכיר בארגון אחים לנשק על גיוס חרדים לצבא: "רבותיי זה יהיה לנו נצח יהודה על סטרואידים" // מחאת הרצליה למען הדמוקרטיה

לא מעוניין בגיוס חרדים? בכיר ב"אחים לנשק" פעל לסגירת חטיבת חשמונאים החרדית

בעוד שבחזית דגל הארגון בו הוא פועל נמצא השוויון בנטל, נראה כי סגן אלוף (במיל') יהודה פולק פועל בצעדים הפוכים • "חטיבה חרדית זה טעות נוראית - זה יהיה בכיה לדורות"

,עודכן
0השמעה
[object Object]

סגן אלוף (במיל') יהודה פולק, בכיר ב"אחים לנשק" פעל מול אכ"א בצה"ל לבטל את חטיבת חשמונאים החרדית בטענה ש"חטיבה חרדית בצה"ל זה כמו להקים את משמרות המהפכה". לדבריו, "הצבא הולך לעשות טעות גדולה. להקים חטיבה חרדית. זו טעות נוראית. יהיה לנו נצח יהודה על סטרואידים. זה יהיה בכיה לדורות".

"לשכת גיוס" בבני ברק של אחים לנשק,צילום: אחים לנשק

בעוד שבחזית דגל הארגון בשוויון בנטל והעלה את סוגיית נטל המילואים על סדר היום הציבורי, מסתבר כי בפועל פועל פולק בגישה המבקשת לכפות שינוי מהותי על הציבור החרדי. הארגון שחרט על דגלו את החלוקה בנטל ודורש בצדק שעול המילואים לא ייפול רק על סקטורים מסוימים, חושף מאחורי הקלעים כי לא רק השוויון בראש מעיניו אלא חינוך מחדש.

למרות ההתנגדות העזה בציבור החרדי, יש מי שפועל אחרת. הרב לייבל, שמוביל את החטיבה החרדית בצה"ל, הולך נגד הזרם ופועל בכל כוחו לאפשר את גיוס הבחורים החרדים תחת פלטפורמה המתאימה להם, ובתנאים המיוחדים אותם הם צריכים. מטרתו בהקמת חטיבה ייחודית היא להבטיח לכל אם חרדית ששולחת את בנה לצבא, תקבל אותו בחזרה חרדי.

מהומות בהפגנת החרדים בתל השומר,צילום: קוקו

דבריו של פולק מזכירים לי שיחה עם אחד מאנשי "אחים לנשק" כאשר תכננו הפגנה בנושא הגיוס בבני ברק. כששאלתי אותו אם להפגנה יבואו גם נשים הוא ענה לי בביטחון שכן. תהיתי איך הוא חושב שיצליח לשכנע חרדים להתגייס אם יבואו נשים. "האם אתה רוצה להיות נאור וצודק? או לקדם את המטרה ששמה גיוס חרדים?"

הוא לא הבין אותי, איך אני מעזה לא לרצות לכפות את הערכים שלי על אחרים. אבל האמת שלא להביא נשים להפגין בבני ברק זו לא הדרת נשים, זה להפעיל שכל ישר מול המטרה הסופית הרצויה. בהתנהגות הזו הם מכשירים ומתדלקים את הקיצונים החרדים שיאמרו בתענוג: "אמרנו לכם. הם לא רוצים חרדים בצבא. הם רוצים לחלן אתכם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו