"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פוסטים נגד הממשלה, ביקורת חריפה על המתרחש בעיר - פרטים חדשים על זוג המרגלים מלוד

בני הזוג אשר נעצרו והואשמו כי סייעו באיסוף מודיעין על אתרים בטחוניים ותשתיות לאומיות עבור איראן, נשואים משנת 2018 על פי פרופיל הפייסבוק שלהם • שניהם מבאקו, אזרבייג׳אן • הבעל מחזיק בעסק ״רפול ניקיונות״ לניקוי מזגנים בבתים • אחד מלקוחותיו מספר ל"ישראל היום": "הם לא דיברו עברית, הם הסבירו שהוא לחוץ בגלל משהו מהמשטרה"

,עודכן
0השמעה
(אילוסטרציה). צילום: אורן בן חקון, GettyImages

רפאל וללה גולייב בני ה-32 מלוד,אשר נעצרו והואשמו כי סייעו באיסוף מודיעין על אתרים בטחוניים ותשתיות לאומיות עבור איראן, נשואים משנת 2018 על פי פרופיל הפייסבוק שלהם. שניהם מבאקו, אזרבייג׳אן. הבעל מחזיק בעסק ״רפול ניקיונות״ לניקוי מזגנים בבתים. אחד מלקוחותיו מספר: "הם לא דיברו עברית, הם הסבירו שהוא לחוץ בגלל משהו מהמשטרה".

א', לקוח של ״רפול נקיונות״, הופתע לשמוע שרפאל וזוגתו חשודים בריגול: ״הוא היה אצלי בבית לניקיון מזגנים לפני כמה חודשים. הוא הגיע עם עוד עובד. האמת שהוא היה נחמד, הוא גם שלח את אח שלו (ככה טען) לניקוי חוזר באחד המזגנים״.

עצור, אילוסטרציה,צילום: אורן בן חקון

"חיפשתי ניקוי מזגנים ובמקרה נתקלתי בו, אני מחולון. הוא לא שאל אותי יותר מדי שאלות, אנחנו לא אנשי ביטחון אז לא חששנו שהוא בא אלינו הביתה", סיפר א'. "הוא והעובד דיברו בשפה שנשמעה בין פרסית לטורקית, אז שאלתי אותו מה השפה והוא אמר שהם מאזרבייג'ן. העובד שלו לא דיבר עברית, והם הסבירו שהוא לחוץ בגלל משהו מהמשטרה, אבל לא בדיוק הבנתי. רפאל צילם את המזגנים כדי לפרסם את עצמו, ולא היה משהו חשוד בו חוץ מהמבטא שלו, שלא היה ברור. הוא דיבר גם עברית, וביקש שאמליץ עליו".

נ׳ מספר כי הכיר את רפאל בעבר כאשר למד איתו בכיתה ח׳ בלוי אשכול בלוד. ״היינו חברים לשכונה בגיל יסודי/תיכון. שמעתי על הפרשה וראיתי את השם שלו, אבל רציתי להיות אופטימי ולחשוב שאולי יש עוד אחד שעונה על השם שלו. בתור ילדים בשכונה הוא היה בחור טוב. הוא היה עולה חדש וקיבלנו אותו כמו כל אחד, אבל מה היה בחדרי חדרים איתו? אין לי מושג״, הוא אומר. ״אני לא זוכר אם הוא הצטרף אלינו בכיתה ז' או ח', אבל לדעתי הוא עלה ארצה לא הרבה לפני כן״.

ללה, תקפה את נתניהו בפוסט שכתבה בחשבון הפייסבוק שלה במאי 2021: "הגורם העיקרי לכל הבעיות בישראל בימים האחרונים הוא נתניהו. הסיבה הראשונה היא העוול שהתרחש בשכונת שייח' ג'ארח". בנוסף האשימה אותו במהומות בלוד באותה התקופה.

בחודש פברואר 2023 הביעה ללה תמיכה בטורקיה: "היום הוא יום של אחדות, יש צורך בסיוע כלכלי כדי לעזור לאחינו בטורקיה. הם מחכים לתמיכה".

בפוסט שכתב רפאל בשנת 2017, כתב: "אזרבייג'ן זה הבית שלי, הרבה דברים רציתי לומר על הבית שלי, אבל בסוף החלטתי לשמור אותם לעצמי". בפוסט שכתב בשנת 2021, כתב: "רוב האנשים מקפידים על החוק ומאמינים למה שהם רואים ושומעים, אנשים כאלו עושים יותר נזק מתועלת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר