"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תגלית מפתיעה מעוררת שאלה היסטורית: מתי באמת נולד דוד בן-גוריון?

הגילוי של תעודת לידה שאותרה בארכיון פולני ושל טופס כניסה לארה"ב חושפים מידע חדש על יום הולדתו של ראש הממשלה הראשון • אז האם הוא נולד ב-16 באוקטובר או ב-18 בפברואר?

,עודכן
0השמעה
ראש הממשלה לשעבר ושר הביטחון הראשון של מדינת ישראל דוד בן-גוריון. צילום: כהן פריץ, לע"מ

תגלית מפתיעה מעוררת שאלות מרתקות לגבי תאריך לידתו של דוד בן-גוריון, ראש הממשלה הראשון של ישראל. בעוד התאריך המוכר והמקובל הוא 16 באוקטובר 1886, תעודת לידה שנמצאה בארכיון פלונסק, עיר הולדתו בפולין, מציינת תאריך שונה לחלוטין - 18 בפברואר 1887.

תעודת הלידה שנמצאה,צילום: ללא

הגילוי המפתיע נחשף לאחרונה כאשר ד"ר דורון בורשטיין גילה במהלך מחקר קשר משפחתי לבן-גוריון, ונתקל במסמכים מפתיעים. בין היתר, הוא מצא את תעודת הלידה המקורית בארכיון פלונסק, וכן טופס כניסה לארה"ב מ-1942 המציין תאריך דומה - 16 בפברואר 1887.

מוניקה קופנסקה, מנהלת ארכיון פלונסק בפולין, אישרה את קיום התעודה וציינה כי לאחר בדיקה מעמיקה הצוות הגיע למסקנה שמדובר במסמך אותנטי. קופנסקה הוסיפה כי התעודה הונפקה ב-1924, לבקשת המשפחה, על ידי הכומר הראשי של פלונסק.

ד"ר גילי גופר, היסטוריונית מהמכון למורשת בן־גוריון, מציעה הסבר אפשרי לפער התאריכים. לדבריה, רישום תאריכי לידה של יהודים במזרח אירופה היה תהליך מורכב ולא תמיד מדויק. משפחות יהודיות רבות נהגו למסור תאריכים שגויים לרשויות מסיבות שונות, כגון ניסיון לדחות גיוס לצבא הצאר הרוסי או אמונות הקשורות לעין הרע.

איתן דוניץ, מנכ"ל המכון למורשת בן-גוריון, מחזק את ההסבר ואומר: "בן־גוריון ציין לאורך כל ימי חייו את תאריך לידתו בי"ז בתשרי התרמ"ז, 16 באוקטובר 1886, בחג הסוכות. אין שום סיבה שלא להאמין לו".

אם כך, למרות השאלות שהתעוררו, המכון למורשת בן־גוריון ממשיך לציין את יום הולדתו של "הזקן" ב-16 באוקטובר, כפי שנהג בעצמו לאורך כל חייו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר