"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בנפול אויבך תשמח, בהחלט
נסראללה אינו אויב אישי שלי, ואין לי שמחה במותו הפרטי • אבל הוא בהחלט סמל של רשע, אויב עמי והאנושות כולה • הרינה על אובדנו היא שמחת ניצחון הטוב על הרע
4 חוגגים את חיסולו של נסראללה בגרפיטי, ציירו צוות גרפיטיול, לירן טפירו ומאור ליפשיץ, צילום אלינוי קיסלוב. צילום: 4 חוגגים את חיסולו של נסראללה בגרפיטי, ציירו צוות גרפיטיול, לירן טפירו ומאור ליפשיץ, צילום אלינוי קיסלוב
דעה

בנפול אויבך תשמח, בהחלט

נסראללה אינו אויב אישי שלי, ואין לי שמחה במותו הפרטי • אבל הוא בהחלט סמל של רשע, אויב עמי והאנושות כולה • הרינה על אובדנו היא שמחת ניצחון הטוב על הרע

יפעת ארליך
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

השמועות עלחיסולו של חסן נסראללההגיעו לביתנו כבר במהלך השבת. יש לבשורות טובות יכולת מיוחדת לחדור גם לביתם של שומרי השבת, לרוב דרך אלה המופקדים על הביטחון ומחוברים לנייד גם בשבת. כך היה גם עם הבשורה הנפלאה על שחרור ארבעת החטופים שהגיעה בעיצומה של השבת.

רשתות ערביות

אלא שמותו של נסראללה לא גרם לי משום מה לפתוח מייד בריקודי שמחה, כמו באירוע של שחרור החטופים על ידי כוחות צה"ל. שמחתי בראש, שכן בהבנה שכלית העולם הוא טוב יותר אחרי שסופו של רב־המרצחים הגיע, אבל לא היתה זו שמחת לב פנימית עמוקה. במוצאי שבת, כשהשמועות הפכו לעובדות, חגגנו בבית בשירה ובריקודים. כמונו חגג כל עם ישראל, בריקודים ספונטניים בשוק מחנה יהודה בירושלים, במעגלים מסודרים מחוץ לבית הכנסת בשדרות, בחלוקת בקלאוות בתל אביב ובהרמת כוסית באולפן החדשות.

האדם אולי לא, אבל הציבור צריך לשמוח

לכאורה נראה שהיהדות לא מעודדת שמחה על נפילת האויב. "בנפול אויבך אל תשמח", נאמר בספר משלי, פסוק שמרבים לצטט. אלא שפסוק אחר מאותו הספר שמוכר פחות מעביר מסר אחר: "באבוד רשעים רינה". איך מיישבים את הסתירה בין השניים? אולי בעובדה שהפסוק הראשון נאמר בלשון יחיד, ואילו הפסוק השני בלשון רבים. האדם הפרטי אינו צריך לשמוח בנפול האויב הפרטי שלו, אבל הציבור צריך לשמוח באובדן רשעים מן העולם.

זירת החיסול של נסראללה, צילום: אי.אף.פי

נסראללה אינו אויב אישי שלי, ואין לי שמחה במותו הפרטי. אבל נסראללה הוא בהחלט סמל של רשע, אויב עמי והאנושות כולה. הרינה על אובדנו היא שמחת ניצחון הטוב על הרע. אין בה שום דבר לא מוסרי, להפך - היא השמחה על ניצחון המוסר. יפי הנפש שמצקצקים בלשונם מול שמחה זו ומציעים לא להידמות לאויבינו, עושים לציבור עוול. אויבינו מחלקים בקלאוות אחרי רצח ילדים ואונס נשים. הם שמחים ברע עצמו. אנחנו שמחים במות מרצחים ושמחים על הטוב העתידי הצפוי לעולם בהיעדרו של אותו מנהיג הרוע.

עברה עלינו שנה אכזרית במיוחד. ידענו אבל ושכול, פחד, תפילות ובשורות איוב. רגע לפני ראש השנה אנו עדים לתפנית היסטורית, לשינוי פני המזרח התיכון, לניצחון של מדינת ישראל על הטרור ולהצלת ישראל מלפיתת החנק של איראן ושליחיה. מותר לנו לשמוח. מותר בהחלט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...