דוח מיוחד שפורסם אתמול (רביעי) חושף את מספר מקרי הפינויים וההרס שביצעו המינהל האזרחי ופיקוד מרכז בחצי השנה האחרונה, וכן את השימוש בצווי שטח צבאי סגור לצורך מניעה של הקמת נקודות התיישבות חדשות.
לפי הנתונים שהפיקו בהתיישבות בעקבות העלייה במקרי ההרס, מספר הפינויים עומד על לא פחות מ־44 מתחילת השנה, מה שמציב את היקף ההרס בהתיישבות על כמעט שני פינויים בכל שבוע. ברובם המוחלט של האירועים פונה יותר ממבנה אחד, ולעיתים אף חמישה או עשרה בפעם אחת.
פעולות ההרס שביצעה המדינה בתקופת הזמן המדוברת כוללות החרבת בתי מגורים, הרס של דירי צאן ושל תשתיות מים וחשמל, עקירת מטעים והחרמת ציוד. במקרים רבים בוצע הרס חוזר ונשנה בגבעה או בחווה בתוך זמן קצר, לעיתים אף חמש פעמים ברצף, כדי לנסות למנוע בכל מחיר את התבססות הנקודה.
כמו כן, בכמה מקרים אלוף פיקוד המרכז היוצא יהודה פוקס הטיל צווי שטח צבאי סגור על המאחזים שהוקמו, כדי למנוע את הנוכחות היהודית במקום.
הפינויים המופיעים בדוח התרחשו לאורך כל מפת יהודה ושומרון, החל מצפון השומרון ועד לדרום הר חברון. הגזרה שחוותה את מספר הפינויים הגדול ביותר היתה חבל בנימין, ושנייה לה - מועצה אזורית שומרון.
גורמים בהתיישבות המעורים בפרטים מסבירים את נתוני ההרס הגבוהים בשומרון ובבנימין לעומת הגזרות האחרות: "בשני האזורים הללו יש לשער כי היקף ההרס קשור במידה מסוימת גם למספר הגבעות שהוקמו בהם בשנים האחרונות, אך לא פחות מכך - בשל קרבתם לשדרת ההר ולמרכז המדינה הפלשתינית המתוכננת בין שכם לרמאללה.
"כשנקודת התיישבות חדשה מוקמת בבקעת הירדן, שגם ככה מיועדת לסיפוח, זה הרבה פחות מפריע למדינה מאשר הגבעות - שמהוות עצם בגרון של הרש"פ, בולמות את התפשטות הכפרים וקוטעות את תוכניות המדינה הפלשתינית בעצם קיומן", אומרים הגורמים.
"מנתוני ההרס בחצי השנה האחרונה עולה מגמה ברורה ומדאיגה", אמרו אתמול בגבעות בתגובה לנתונים שפורסמו. "אלוף פיקוד המרכז והמינהל האזרחי קידמו בשטח מדיניות של מניעת הקמת יישובים ומאחזים חדשים. המדיניות החלה אחרי הקמת היישוב אביתר, אך הלכה והתעצמה במהלך הזמן".
צפו: פלשתינים פלשו לשטח ישראלי, תקפו רועה צאן - והעבירו דיווח שקרי למשטרה
הציתו אש ויידו אבנים: עשרות פורעים ערבים תקפו רועה צאן בבנימין
פרסומת | מכונת הכביסה המומלצת לשנת 2025
לזכרו של חלוץ הישוב היהודי בשומרון: מרכז למורשת ההתיישבות ביו"ש יוקם בקרני שומרון
"ישיב את הריבונות הישראלית": היישוב החדש בגוש עציון מתקדם לשלב הבא
לדבריהם, "זוהי מדיניות חמורה בהרבה מ'סתם' הרס בהתיישבות מפעם לפעם, ובמסגרתה משקיעה מערכת הביטחון משאבי ענק כדי לוודא שחס וחלילה לא יקום יישוב יהודי חדש. אם בעבר ראינו הרס בודד בגבעה מפעם לפעם - היום זה כבר הרס בתוך שעות או ימים בודדים מאז הקמת הנקודה, שימוש בצווי שטח צבאי סגור והרס חוזר ונשנה כדי לוודא שהגבעה לא תוכל להתבסס".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)