"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
לוחמים מתלוננים: "אנחנו לא מקבלים רישיון לנשק כי אנו נוטלים ריטלין"
האם הטיפול בתרופות הנפוצות לקשיי קשב וריכוז מונע מישראלים שלחמו בעזה לשאת נשק באזרחות? • כך טוענים מטופלים, שלדבריהם בקשתם לרישיון מעוכבת בשל כך • משרד הבריאות: "אין שלילה גורפת"
לוחמים מבקשים להוציא רישיון לנשק. צילום: Getty Images

לוחמים מתלוננים: "אנחנו לא מקבלים רישיון לנשק כי אנו נוטלים ריטלין"

האם הטיפול בתרופות הנפוצות לקשיי קשב וריכוז מונע מישראלים שלחמו בעזה לשאת נשק באזרחות? • כך טוענים מטופלים, שלדבריהם בקשתם לרישיון מעוכבת בשל כך • משרד הבריאות: "אין שלילה גורפת"

,עודכן
0השמעה
[object Object]

ישראלים רבים, בהם לוחמים ששירתו בעוטף עזה ובתוך הרצועה במהלך מלחמת חרבות ברזל, נתקלים בקשיים ביורוקרטיים בלתי צפויים בדרכם לקבלת רישיון נשק. הסיבה: שימוש בתרופות נפוצות כמו ריטלין לטיפול בהפרעות קשב וריכוז.

"אני לוקח תרופה בשם 'קונצרטה' כמו הרבה אנשים שצריכים קצת יותר להתרכז כשכותבים קוד בעבודה", מספר א', "הגשתי את הבקשה בתחילת נובמבר ועדיין לא קיבלתי מענה. מגלגלים אותי כל הזמן מגוף אחד לשני".

"לא נותנים לנו רישיון לנשק בגלל שאנחנו נוטלים ריטלין",צילום: קוקו

האבסורד בולט במיוחד לאור העובדה שרבים מהמבקשים שירתו במילואים במהלך המלחמה. "עשיתי ארבעה חודשי מילואים במלחמה הזאת. הייתי בעוטף בזמן שמחבלים עוד הסתובבו בשטח. נסענו בהאמר פתוח בלי קרמי עם כדור בקנה, אבל עכשיו, מתברר, אני לא יכול לקבל רישיון לאקדח רק כי אני לוקח ריטלין. ניסיתי לפנות למשרד לביטחון הפנים, הם פשוט אומרים 'זה לא אנחנו, זה משרד הבריאות'. במשרד הבריאות אין עם מי לדבר".

"כאילו מבקשים לשקר"

מ', לוחם אחר, הגיש בקשה בנובמבר האחרון:

למרות שהוא מנסה כבר תקופה להבין מדוע תהליך האישור שלו תקוע, בעוד חבריו שהגישו בקשות לרישיון כבר קיבלו את האישור, הוא אינו מצליח לקבל מענה מספק. "אני בוגר מגלן וקורס אחיד (קורס אבטחה מתקדם - ח.ג), מהנדס במקצועי, אבל לא יכול לשאת נשק בגלל תרופה שאין איתה שום בעיה. זה כאילו הם מבקשים מאנשים לשקר בהצהרת הבריאות. זה מגוחך".

מאז פרוץ המלחמה, יש לציין, נרשם זינוק גדול בבקשות לרישיון נשק. נתונים שסיפקו לנו במשרד לביטחון לאומי מראים כי יותר מ־150 אלף רישיונות להחזקת נשק ניתנו לאזרחים מאז אוקטובר, וזאת במסגרת הרחבת התבחינים שיזם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. כיום יותר מ־260 אלף אזרחים מחזיקים בכלי ירייה ברישיון.

מטווח נשק ליד ירושלים. אילוסטרציה,צילום: אי.פי.אי

ממשרד הבריאות נמסר כי אין שלילה גורפת של מתן רישיונות לאנשים הנוטלים תרופות לטיפול בקשיי קשב וריכוז. "משרד הבריאות מטפל ונותן המלצות רפואיות בנושא החזקת נשק בתיקים המגיעים להתייעצות מהמשרד לביטחון לאומי, שהוא הגורם המחליט והאחראי למתן אישורים לכלי ירייה.

"כל מקרה נבחן לגופו ובאופן מקצועי. חשוב לציין כי אין פסילה גורפת לתרופות לטיפול בקשיי קשב וריכוז בשביל לקבל רישיון נשק", לשון התגובה.

המשרד לביטחון לאומי: "עם כניסת השר לביטחון לאומי למשרד הוא מוביל רפורמה משמעותית בחלוקת הנשקים לאזרחים. מפרוץ הלחימה הוגשו למשרד כ־330 אלף בקשות לרישיון נשיאת כלי ירייה ואושרו יותר מ־150 אלף בקשות.

"אזרחים נושאי נשק ברישיון מהווים מכפיל כוח משמעותי לנטרול מיידי של איום והצלת חיי חפים מפשע"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו