"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
זו לא שנת לימודים רגילה - צריך לתת מקום גם לכאב
נסעתי לאחת מהאוניברסיטאות הגדולות והמוערכות בארץ, כדי להשתתף בפעילות הסברה של צעירי משפחות החטופים • ראיתי הרבה מאוד סטודנטים כואבים ומבולבלים, חלקם בין סבבי מילואים, אחדים איבדו חברים, אחרים מחכים לשובם של החטופים • באותה שעה תמימה שבה הוזמנו, התנהלה באין מפריע הופעה גרנדיוזית ורועשת בלב המדשאה, בלי מילה על החטופים שגוססים בעזה
לוח עם תמונות החטופים מחוץ לאולם בית המשפט בהאג. צילום: רויטרס

זו לא שנת לימודים רגילה - צריך לתת מקום גם לכאב

נסעתי לאחת מהאוניברסיטאות הגדולות והמוערכות בארץ, כדי להשתתף בפעילות הסברה של צעירי משפחות החטופים • ראיתי הרבה מאוד סטודנטים כואבים ומבולבלים, חלקם בין סבבי מילואים, אחדים איבדו חברים, אחרים מחכים לשובם של החטופים • באותה שעה תמימה שבה הוזמנו, התנהלה באין מפריע הופעה גרנדיוזית ורועשת בלב המדשאה, בלי מילה על החטופים שגוססים בעזה

עילי דוד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

צעירי ישראל היקרים, בני הדור שלי - חטפנו את הכאפה הכי מצלצלת. בני גילי נהרגו ונהרגים בעזה על הגנת המולדת, רבים נרצחו ונחטפו בפסטיבל של שלום ואהבה וכולנו מנסים ללקק את הפצעים בעודם הולכים ומעמיקים. אחי הקטן אביתר וחברים שלו הלכו לרקוד בפסטיבל, ועדיין לא שבו.

שמעו קטע: אתמול שינסתי מותניים ונסעתי לאחת מהאוניברסיטאות הגדולות והמוערכות בארץ, כדי להשתתף בפעילות הסברה של צעירי משפחות החטופים. יודעים מה ראיתי? ראיתי הרבה מאוד סטודנטים כואבים ומבולבלים, חלקם בין סבבי מילואים, אחדים איבדו חברים, אחרים מחכים לשובם של החטופים. הקמנו עמדה בקצה המדשאה, והצענו לעוברים ושבים לשוחח איתנו.

חייל צה"ל במקום בו התקיים פסטיבל נובה, צילום: אי.אף.פי

בו בזמן, באותה שעה תמימה שבה הוזמנו, התנהלה באין מפריע הופעה גרנדיוזית ורועשת בלב המדשאה, בלי מילה על החטופים שגוססים בעזה, מולם ריקודים וחלוקת בירות בניהול ובהפקת אגודת הסטודנטים. ניתוק? אטימות? המילים היחידות שאני מוצא לא יכולות לתאר את תחושת הניכור והכאב שהרגשתי. איך ייתכן שלאורך כל אותה שעה לא נאמרה מילה על החטופים? איך ייתכן שלא החלשתם את המוזיקה למרות בקשתנו?

אני קורא לאקדמיות השונות בארץ - מה שאתם עושים במסגרות שלכם הוא חשוב, אבל לא מספיק. תעשו בדק בית. תזמנו את כל הקודקודים לסיעור מוחות. ישיבת מעקב כל שבוע. תשאלו את כל הנוגעים בדבר, מה אנחנו יכולים לעשות כדי שכל הסטודנטים יוכלו ללמוד אבל גם לזכור ולתת מקום גם לכאב. אנחנו לא בשנת לימודים שגרתית - ולכן נדרשים מעשים לא שגרתיים.

פתיחת הלימודים האקדמית באוניברסיטת תל אביב (ארכיון), צילום: גדעון מרקוביץ

בעוד עשור-שניים אנחנו, בני ה־20, ננהיג את המדינה הזאת. אנחנו מוכרחים לתקן את עוולות העבר. לא כי אנחנו אשמים, אלא כי אנחנו הכי מבינים. הכי כואבים. כי אנחנו חייבים לנופלים. כי אנחנו חייבים להבטיח לחטופים עולם טוב יותר. חייבים את זה לאביתר. עוד לא אבדה תקוותנו.

עילי דוד הוא אחיו של החטוף אביתר דוד

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...