"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אחותו של אלעד קציר: "ניתן היה להציל אותו לו עסקה היתה קורית בזמן"
כרמית פלטי ספיר כתבה על הבשורה הקשה שקיבלה המשפחה ומתחה ביקורת על הממשלה • "במציאות הנוראית שיצרו לנו, גם זו נחמה, יהיה לאלעד קבר" • על פי מידע שהתקבל מצה"ל, אלעד נרצח כבר בחודש ינואר • בקיבוץ ניר עוז הספידו אותו: "היה איש של צחוק, חיבוק ושמחה, סבל עינויי גוף ונפש במשך חודשים"
כרמית לצד צילום אחיה. צילום: מישל דוט קום

אחותו של אלעד קציר: "ניתן היה להציל אותו לו עסקה היתה קורית בזמן"

כרמית פלטי ספיר כתבה על הבשורה הקשה שקיבלה המשפחה ומתחה ביקורת על הממשלה • "במציאות הנוראית שיצרו לנו, גם זו נחמה, יהיה לאלעד קבר" • על פי מידע שהתקבל מצה"ל, אלעד נרצח כבר בחודש ינואר • בקיבוץ ניר עוז הספידו אותו: "היה איש של צחוק, חיבוק ושמחה, סבל עינויי גוף ונפש במשך חודשים"

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

"הבן שלי שואל אותי כל יום מתי אלעד חוזר, ואני לא יודעת איך לספר לו שאין לי מושג אם הוא חי או מת ומה עובר על אנשים בשבי", כךסיפרה בראיון ל"ישראל היום" שפורסם לפני חודשייםכרמית פלטי קציר, אחותו שלאלעד קציר מניר עוז, שגופתוחולצה הלילה (שבת) בעזה.

אלעד קציר על רקע ביתו בקיבוץ ניר עוז, צילום: ללא

הבוקר, פירסמה פלטי קציר פוסט בפייסבוק, ובו סיפרה על הבשורות הקשות שקיבלה משפחתו של אלעד: "אלעד הובא הלילה לישראל, אחרי שנרצח בשבי... במציאות הנוראית שיצרו לנו, גם זו נחמה. יהיה לאלעד קבר".

"דובר צה"ל יספר לכם על פעולת החילוץ האמיצה, שאכן היתה כזו... דובר צה"ל לא יספר לכם שלרוה"מ, לקבינט ולצה"ל אין מושג איפה מוחזקים מרבית החטופים, החיים והנרצחים. הוא גם לא יספר לכם שאין להם שום דרך לשמור על החטופים, גם כשהם יודעים איפה הם", מתחה כמרית ביקורת על התנהלות המדינה בנושא החטופים בעזה.

"ראש הממשלה, קבינט המלחמה וחברי הקואליציה, תסתכלו על עצמכם במראה ותגידו אם ידיכם לא שפכו את הדם הזה", כתבה עוד. "יש לכם עוד 133 חטופים לפדות, עולמות להציל. אלעדי - יהי זכרך צחוק, חיבוק ושמחה, שדות ואדמה. לא ככה הסיפור שלך ושלנו היה צריך להסתיים. סליחה שלא הצלחנו להציל אותך".

הפוסט של כרמית פלטי קציר, צילום: מתוך פייסבוק

"ישראל הפקירה אותו פעמיים"

קציר (47), רכז ההשקיה של קיבוץ ניר עוז ואיש אדמה בנשמתו, נחטף לעזה ב-7 באוקטובר ומאז פורסמו שני תיעודים שלו משם. הוריו חנה ורמי קציר שהו בדירתם באותה שבת שחורה. רמי נרצח וחנה נחטפה.היא שוחררה כעבור 48 יום, בפעימה הראשונה של עסקת החטופים.

"אני מרגישה שנתניהו ויתר על אח שלי ועל כל החטופים", אמרה כרמית בראיון שנערך אתה בפברואר. "ישראל הפקירה אותם ב־7 באוקטובר, והיא מפקירה אותם שוב ושוב מאז. אין על זה סליחה. המשמעות של אי קידום עסקה להחזרת החטופים אומרת שברמה הערכית והמוסרית, אזרחים לא יכולים לסמוך על המדינה שתגן עליהם אם יקרה להם משהו. אם המדינה לא דואגת עכשיו ל־136 החטופים, היא לא תעשה זאת בעתיד עבור אף אחד".

באותו ראיון היא סיפרה כי היא מרגישה קרובי החטופים הפכו למטרה. "יש אלימות כלפי המשפחות שנלחמות על חיי יקיריהן... יש גורמים בממשלה ובכנסת שמנסים לפלג בינינו. שאם נקדם עסקה אז חיילים מתו לשווא, שעסקה פירושה הפקרת ביטחון ישראל. אלה טענות מסיתות, דמגוגיות ושקריות. אומרים לנו שהטבח ב־7 באוקטובר קרה בגלל שסינוואר שוחרר בעסקת שליט. זה פשוט לא נכון. הוא שוחרר ב־2011. למדינת ישראל היו 12 שנה לטפל בו, לחסל אותו, לא לטפח אותו".

"למי שאומר ששחרור מחבלים יסכן את המדינה, אני אומרת שהמדינה צריכה לדאוג שלא יהיה פה טבח נוסף על ידי הגנה עלינו, דרך גופי הביטחון ודרך הסדר מדיני. אל תפילו את האחריות על החטופים", אמרה באותו ראיון.

היום כתבה פלטי קציר בפייסבוק: "אלעד נחטף מביתו בניר עוז חי ושלם וצולם פעמיים מתוך השבי, ניתן היה להציל אותו לו עסקה היתה קורית בזמן".

עוד כתבה. "המנהיגות שלנו פחדנית ומונעת משיקולים פוליטיים ולכן זה לא קרה. הוא אולי יוכר כנפגע פעולות איבה, אבל המונח המדויק הוא 'נפגע פעולות הפקרה'. הוא הופקר פעמיים: ב-7.10 והופקר 183 ימים בשבי, בהם ניתן היה להחזירו בחיים".

"סבל עינויי גוף ונשמה במשך חודשים"

מדוברות קיבוץ ניר עוז נמסר: "קיבוץ ניר עוז מודיע בצער כבד על הירצחו של אלעד קציר בשבי בעזה לאחר שסבל עינויי גוף ונפש במשך חודשים. על פי המידע שהתקבל מצה״ל, אלעד נרצח בשבי בחודש ינואר וגופתו הושבה היום לישראל במהלך מבצע צבאי".

"אלעד היה איש של צחוק, חיבוק ושמחה, שדות ואדמה. אהוב במיוחד על ילדי הקיבוץ, חבריו ותושביו", הוסיפו. "יהי זכרו ברוך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...