דעה
בן גביר, במקום לחלק נשק לכל דכפין - הגיע הזמן לטפל בקן הטרור ברהט
הפיגוע בצומת בית קמה, שבו מחבל תושב רהט דקר למוות גבר, הוא לא הפעם הראשונה שבה העיר הבדואית עולה לכותרות בהקשר של טרור • צעירים מהיישוב תקפו שוטרים ב"שומר החומות", חשודים בחבירה לדאעש ובהכנסת מחבלים מעזה לישראל • גם הבדואים עצמם נפגעים מהטרור, שמכתים יישוב שלם • הגיע הזמן לשים לזה קץ • טור של יליד הנגב
,עודכן
0השמעה
הפיגוע שאירע היום (חמישי) בצומת בית קמה, שבו מחבל תושב רהטהתנפל בדקירותעל גבר בבית קפה, הוא לא הפעם הראשונה שבה העיר הבדואית עולה לכותרות בהקשר של טרור.
בחודש דצמבר האחרון, שלושה תושבי רהט ותראביןהואשמו בהסתרת מחבלים ושב"חיםמעזה, שחדרו לישראל ב-7 באוקטובר. כחודש לאחר יום הטבח, נתפסו שני מחבלים שהסתתרו בבית נטוש ברהט.
הפיגוע בצומת בית קמה
לפני שנתיים, נעצר בשאר אלגלאוי, תושב רהט בן 18, בחשד לביצוע עבירות ביטחוןבהשראת דאעש. הוא יצר קשר עם פעיל דאעש מסוריה, במטרה שיסייע לו להגיע אל המדינה, להשיג נשק ולהצטרף אל הארגון. ב"שומר החומות" תושב העיריידה אבנים על שוטרים. והיריעה קצרה מלהכיל.
ודאי שהרוב המוחץ של תושבי רהט, העיר הבדואית הגדולה בישראל, המונה יותר מ-82,000 תושבים, הם אנשים שמעוניינים לחיות את חייהם בשלווה ושואפים לדו קיום עם תושבי הנגב היהודים.
בשיחה עם "ישראל השבוע", ראש העיר המיתולוגיטלאל אל־קרינאווינסער ומשתף: ״המעשה הזה לא משקף את רהט! אנחנו מגנים את המעשה בתוקף ובכל פה. מהמידע הראשוני שקיבלתי, אני מבין שמדובר באזרח עזתי, שהמדינה החזירה אותו מעזה. אמא שלו היתה תושבת רהט שהתחתנה עם עזתי. אני לא מבין איך המדינה עושה דבר כזה״.
היישובים הבדואים בנגב, גם אלו המוכרים על ידי המדינה, סובלים מהזנחה לאורך שנים רבות: תשתיות רעועות, עוני ואבטלה גבוהה. ההבדלים בין היישובים הללו לבין שכניהם בעומר, מיתר ולהבים - ניכרים ויוצרים תסיסה בקרב צעירים בדואים רבים. ודאי שזו לא סיבה לצאת ולדקור יהודים.
הגבול נחצה מזמן. השר לביטחון לאומי בן גביר מוכרח לטפל בקיני הטרור ברהט. לשים לזה סוף, לייצר הרתעה - שאף תושב שם לא יעלה על דעתו אפילו את המחשבה לחבור לדאעש, או להחביא מחבלי חמאס או להוציא פיגועים נגד שכניו היהודים.
גם הבדואים עצמם נפגעים מהטרור הזה, שמכתים יישוב שלם. הטרור פוגע בשמם הטוב של הבדואים שמתגייסים לצה"ל, של הרופאים והאחיות, של אלו שנהרגו בהגנה על המולדת.
בן גביר, במקום לתקוף את מערכת הביטחון ואת העומד בראשה גלנט חדשות לבקרים, ובמקוםלחלק כלי נשק לכל דכפין, הגיע הזמן לטפל בקן הטרור ברהט.
הכותב הוא יליד הנגב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו