"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הבחירות בשפלה: אחוזי הצבעה נמוכים מהממוצע הארצי

למרות מערכות בחירות מסקרנות, נדמה שהמצביעים במחוז לא ממהרים להגיע לקלפיות • אלו הם אחוזי ההצבעה בערים המובילות

,עודכן
0השמעה
רז קינסטליך ראש עיריית ראשון לציון הבוקר בקלפי.. צילום: ללא

הבחירות לרשויות המקומיותהבטיחו המון אך קיימו מעט, לפחות בינתיים. בהשוואה למערכת הבחירות הקודמת בשנת 2018 נרשמים אחוזי הצבעה נמוכים.בערים המרכזיות של השפלהנרשמו עד כה אחוזי הצבעה נמוכים יחסית לממוצע הארצי, שעומד על 26 אחוזים.

ברחובות, שבה יש ארבעה מתמודדים לראשות העיר, אחוזי ההצבעה עומדים על 17.7 אחוזים בלבד. בעיר, שצפויה להכפיל את מספר תושביה בתוך שנים ספורות, קמפיין הבחירות של המועמדים התמקד בעתידה ובאופיה של העיר.

בנס ציונה, עם שישה מתמודדים ומאבק של ראש העיר המכהן נגד ניסיונה של "עוצמה יהודית" להכניס נציגים למועצת העיר, נרשמו 28.3 אחוזים הצבעה.

בגדרה, שבה על פי ההערכות ראש המועצה המקומית המכהן צפוי לאבד את כיסאו, אחוזי ההצבעה עולים בהרבה על הממוצע הארצי (23.3 אחוזים) ועומדים כעת על 36.6 אחוזים.

בראשון לציון, בה מתמודד ראש העיר רז קינסטליך מול המשנה שלו, שהגיש את מועמדותו ממש רגע לפני סגירת הרשימות, יש אחוזי הצבעה דומים למדי לממוצע הארצי: 27.2 אחוזים. כך גם במודיעין (14.5 אחוזים בלבד). לגבי מודיעין לא מדובר בנתון מפתיע, משום שיש בה מתמודד יחיד (חיים ביבס).

ביבנה נרשמו עד כה 28.2 אחוזי הצבעה, נתון שמיטיב עם ראש העיר המכהן מזה כשנה בלבד, רועי גבאי, המתמודד מול עוד שני מועמדים.

רועי גבאי, ראש עיריית יבנה,צילום: גדעון מרקוביץ'

בלוד, עיר שסובלת בשנה האחרונה מעלייה דרמטית באירועי הפשיעה במגזר הערבי, מתמודד ראש העיר יאיר רביבו, מהליכוד, מול הח״כ לשעבר של העבודה, יורם מרציאנו. שני המועמדים הבטיחו לפעול לשיפור תחושת הביטחון בעיר. אחוזי ההצבעה גבוהים יחסית ועומדים על 24.8 אחוזים.

וברמלה, חמישה מתמודדים על ראשות העיר, ביניהם איש ש״ס לשעבר וכיום איש עוצמה יהודית, הזמר בני אלבז. כאן אחוזי ההצבעה דומים לממוצע הארצי ועומדים על 22 אחוזים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר