Loading...

עצרת מחאה נגד אונר"א בירושלים // צילום: יוני ריקנר

מחאה בירושלים בדרישה לפינוי מטה אונר"א: "אין מקום לאויבים בליבה של בירת העם היהודי"

המחאה בבירה גוברת בדרישה לפנות את בסיסה של אונר"א משכונת הגבעה הצרפתית • היא התחדשה במקביל להחלטה לפנות את מטה אונר"א מכפר עקב, כפי שפורסם ב"ישראל היום" • סגן ראש עיריית ירושלים: "לא נסכים שגורמים עוינים, ימשיכו את פעילותם בירושלים"

עשרות מפגינים השתתפו הערב (רביעי) במחאה בדרישה לפינוי מיידי של מטה "אונר"א-עזה" משכונת הגבעה הצרפתית בירושלים. המחאה בירושלים הובלה בידי סגן ראש עיריית ירושלים ויו"ר סיעת "מאוחדים" בעיר, אריה קינג. זאת, בהמשך לפרסום "ישראל היום" על הדרישה מאונר"א לפנות שטח עליו פלשה בבירה, ולשלם תשלום שכירות רטרואקטיבי על סך 17 מיליון שקלים.

חיילי צה"ל במנהרת הטרור מתחת למטה אונר"א, צילום: AFP

סגן ראש עיריית ירושלים, קינג, הבהיר בדברי המחאה כי: ״המשך הפעילות של מטה 'אונר"א-עזה', שהועתק מעזה לגבעה הצרפתית, מהווה סכנה ביטחונית ממשית בעבור מאות אלפי תושבי ירושלים ותושבותיה. העובדה שאותם עובדים ועובדות רשאים להסתובב בחופשיות בכל מקום בירושלים בכסות של עובדי או"ם, מעלה את מפלס האיום הגבוה ממילא".

מחאה מול משרדי אונר״א בגבעה הצרפתית, צילום: אורן בן חקון

"לא נסכים שגורמים עוינים, שמגיעים מארגון שהוציא מבסיסיו מחבלים שטבחו, אנסו ורצחו אלפי אזרחים ישראלים, ימשיכו את פעילותם בירושלים. אין מקום לאויבים בלב ליבה של בירת העם היהודי ירושלים". חברת סיעת "מאוחדים" ופעילת ההסברה הבין-לאומית, עורכת הדין דבורה סרור פוליטיס, ציינה כי: "אנחנו מצפים ממשלת ישראל להודיע מיידית על פינוי מלא של המטה והשבתו לבעליו הבלעדיים״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...