על רקע הכלניות שיכסו את צפון הנגב, בעוטף עזה יציינו גם השנה את אירועי דרום אדום בסימן "פורחים מחדש" עם אירועים המותאמים למצב הביטחוני.
בין היתר יתקיים מרוץ הכלניות המסורתי בפארק גרר-שרשרת בסימן השבת החטופים ובשיתוף המטה להחזרת החטופים והנעדרים. צעדת הכלניות המסורתית של קק"ל תתקיים השנה לזכרו של אופיר ליבשטיין, ראש מועצת שער הנגב שנהרג בבוקר השבעה באוקטובר כשיצא להגן על תושבי האזור.
כמו כן יתקיימו סיורים מודרכים בשלל אתרי תיירות במרחב הנגב. המבלים יוכלו גם לפגוש את אנשי הנגב הצפוני ולרכוש תוצרת מקומית ב"דרום אדום מרקט" או לרכוש מארזי פקעיות של כלניות לשתילה לאות הזדהות עם תושבי העוטף. כמו כן יופעלו לאורך כל התקופה סדנאות קולינריות, מבשלות, יקבים, ארוחות שף, מסעדות, בתי קפה וחדרי אוכל בקיבוצים.
"בכל ערב": בתו של קית' סיגל מספרת על המחווה של אביה בשבי שאימצה לחייה
תושבי נחל עוז לאחר הצגת התחקירים: "צה"ל לא השיב על כל השאלות, יש שאלות שאולי לנצח יישארו פתוחות"
פרסומת | פתיתים של תקווה
"לרגע לא התלבטנו": 17 משפחות חוזרות לבנות את בתיהן בקיבוץ ארז בעוטף עזה
על רקע האיום בביטול הפעימה הבאה: הקבינט התכנס לדיון בניהול המשבר מול חמאס
בדובר צה"ל ובדוברות המשטרה הודיעו כי הפעילות אושרה בהתאם להערכת המצב הביטחונית, ולצד התאמות שנעשו בשל המלחמה. בין ההתאמות הסטת מוקד האירועים לחלקה המזרחי של גזרת הנגב המערבי, איסור נסיעה על כביש 4 מצומת יד מרדכי ועד למעבר ארז, וכן על כביש 232 מצומת שער הנגב ועד לכרם שלום במהלך סופי השבוע בהם מתקיים האירוע. המרחב יתוגבר בכוחות צה״ל ומשטרת ישראל.
חלקו המערבי של העוטף עדיין מוגדר כשטח צבאי סגור בשל המלחמה. קיים איסור לחצות גדרות, לנוע בדרכי עפר לא מסומנות ולהיכנס למקומות מגודרים ומשולטים. עקב חשש להימצאות נפלים או תחמושת במרחב, בעת היתקלות בחפץ חשוד אין לגעת בו ויש לדווח למוקד 100 של המשטרה. יש לפעול על פי הנחיות גורמי הביטחון במרחב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

