"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נתניהו: "מכינים את התעשיות הביטחוניות לניתוק התלות בעולם"

במסיבת עיתונאים שקיים, התייחס רה"מ בין היתר גם לסוגיית התקציב והגירעון של ישראל • "ועדה מיוחדת בנושא תמליץ בתוך שמונה שבועות על תוספת ענק לשנים הקרובות" • על כניסת הפועלים אמר: "אני שוקל פיילוט בנוגע לכניסתם למקומות מבודדים ותחת אבטחה"

,עודכן
0השמעה

נתניהו: "נכין את התעשיות הביטחוניות כך שלא נהיה תלויים באף אחד" // צילום: לע"מ

רה"מ בנימין נתניהו קיים הערב (שבת) מסע"ת בקריה בת"א, שבה התייחס בין היתר לדיון בהאג, לאפשרות חזרת תושבי צפון הרצועה לבתיהם, סוגיית ציר פילדלפי, ועדת החקירה שהקים הרמטכ"ל, תקציב המדינה ודיוני הקבינט.

"אף אחד לא יעצור אותנו - גם לא האג", אמר נתניהו בהצהרתו. "ההתנפלות הצבועה בהאג היא שפל מוסרי. כוחותינו מצאו בעזה עותקים של 'מיין קאמפף' של היטלר. אמרתי למזכיר המדינה האמריקני בלינקן - 'זו לא רק המלחמה שלנו, זו גם המלחמה שלכם'".

הדיון בבית הדין הבינלאומי בהאג,צילום: רויטרס

נתניהו על ההתבטאויות ששימשו את התביעה בהאג: "אין לדברים האלה משמעות, הממשלה והקבינט קובעים" // צילום: לע"מ

על ההתבטאויות של חברי הקואליציה שהוצגו בהאג ושימשו את התביעה אמר נתניהו כי "ההתבטאויות האלה חריפות אבל הגיוני שהן נאמרו אחרי האירוע הקשה. הדברים האלה אין להם משמעות. מדיניות הממשלה והקבינט מבטאת את הכוונות האמיתיות. אנו פועלים בהתאם לחוק הבינלאומי. צה"ל עושה את כל המאמצים כדי להימנע מפגיעה בבלתי מעורבים".

על האפשרות שתושבי צפון רצועת עזה יחזרו לבתיהם אמר נתניהו כי "יש חוק בינלאומי שאומר שאם אתה מוציא אוכלוסייה משטח לחימה אתה לא מחזיר את התושבים".

נתניהו חזר והדגיש בנוגע לסוגיית ציר פילדלפי כי ישראל "לא תסיים את המלחמה בלי סגירת הפירצה בציר פילדלפי".

ציר פילדלפי (ארכיון),צילום: אי.פי

בנוגע לסערה שהתחוללה בדיון הקבינט בהשתתפות הרמטכ"ל באשר לוועדת הבדיקה החיצונית הורה להקים בדבר אירועי 7 באוקטובר אמר רה"מ כי "ההחלטה עצמה והצורך בבדיקה פנימית מובן. בדיקה חיצונית זה דבר אחר. אני רוצה שהמפקדים בצה"ל יתעסקו עם חמאס ולא יחפשו עורכי דין".

בשאלה שהופנתה אל נתניהו בדבר גזרות התקציב, אמר רה"מ: "אמרתי שנצטרך תיקונים וקיצוצים כי צריך תוספת ביטחונית ענקית. אין ברירה. נדרש להכין את תעשיות הביטחוניות שלא נהיה תלויים באף אחד.

נתניהו על כניסת הפועלים הפלשתינים: "אני שוקל פיילוט בנוגע לכניסתם למקומות מבודדים ותחת אבטחה" // צילום: לע"מ

על השר דודי אמסלם שמתפקד כמשקיף בקבינט: "הוא משקיף קבוע בקבינט, הוא שואל שאלות ענייניות, מחודדות ואובייקטיביות והן זוכות להערכה רבה. יש לו דרך של התבטאות, זה לא גורע ממה שאמרתי".

נתניהו גם ציין כי הוא שוקל פיילוט של כניסת פועלים פלשתינים לישראל. "שאלת כניסת הפועלים מהרשות הפלשתינית מורכבת. אני שוקל פיילוט בנוגע לכניסתם למקומות מבודדים ותחת אבטחה. אני מבין את החשש של מי שרואים תמיכה של 83% מהפלשתינים בטבח".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר