"חייבים מתווה ישראלי": משפחות החטופים קיימו הצהרה לתקשורת

המשפחות דורשות לשחרר את כולם כמה שיותר מהר, זאת לאחר הפרסום על מותם של שלושה חטופים מאש צה"ל • בהצהרה הודיעו המשפחות כי אם לא יקודם מתווה כבר היום הם יעבירו את פעולתם לשער בגין - הכניסה הראשית לקריה • מאוחר יותר היום יקיימו המשפחות הפגנה בכיכר החטופים בתל אביב, בה צפויים לנאום בין השאר מיה ואיתי רגב ששוחררו מהשבי, הפגנה תתקיים גם סמוך לבית הנשיא בירושלים

משפחות החטופים בהצהרה. צילום: יהושע יוסף

משפחות החטופים קיימו הערב (שבת) הצהרה לתקשורת, זאת לאחר פרסום על מותם של שלושת החטופים אמש לאחר שנורו בשוגג על ידי כוח צה"ל. מאוחר יותר היום יקיימו המשפחות הפגנה בכיכר החטופים בתל אביב, בה צפויים לנאום בין השאר מיה ואיתי רגב ששוחררו מהשבי, הפגנה תתקיים גם סמוך לבית הנשיא בירושלים.

במסיבת העיתונאים מדברים: רז בן עמי, שוחררה משבי החמאס ושבעלה אוהד עדיין חטוף, דני אלגרט, אח של יצחק אלגרט שנחטף מקיבוץ ניר עוז, נועם פרי, הבת של חיים פרי שנחטף מניר עוז ורובי חן, אבא של איתי חן - חייל חטוף בן 19.

משפחות החטופים מפגינות למען החזרתם // צילום: שמואל בוכריס

רז בן עמי ששוחררה מהשבי ובעלה אוהד עדיין חטוף אמרה: "אני רז בן עמי נולדתי וגדלתי בקיבוץ בארי. לא קל לי לעמוד פה אבל החלטתי לבוא כי זה שעת חירום. חזרתי משבי החמאס לפני שבועיים. יש לי שלוש בנות מקסימות שעשו הכל להחזרתי, יש לי בעל אהוב אהבת חיי אוהד בן עמי שנמצא בשבי החמאס. לפני עשרה ימים הגעתי לפגישה עם חברי הקבינט, התחחננתי והזהרנו שלחימה יכולה לפגוע בשלומם של החטופים. אני ניצלתי, החטופים נמצאים שם התופת כל יום כל שעה היא קריטית. החזרת החטופים תמורת אסירים היא דחופה וקריטית הפאסיביות של קבינט המלחמה לא תחזיר את החטופים בחיים. יוזמה היא לא חולשה, אני מתחננת הבטחתם שתביאו את החטופים בחיים, למה אתם מחכים? החזירו אותם עכשיו".

דני אלגרט שאחיו יצחק עדיים בשבי: "תרשו לי לפתוח בברכת שבוע טוב לכל החיילים שלנו שעושים עבודת קודש במלחמה למען כולנו ולמען החטופים, וגם לחיילים שהיו לצערנו באירוע שגגה הזה שבו נפגעו ונהרגו החטופים ברור לכם שהחיילים האלה לא אשמים אלא מי שגרם להם להיכנס לשם ולהגיע לשם. אותם אנשים שאנחנו מנסים כבר כמה זמן ליצור איתנו קשר לדבר איתנו אבל הם לא מגיבים לנו ולא חוזרים אלינו.

"למרות שהנושא הזה היה אחד המטרות המרכזיות של המערכה הזאת זה לא בלו"ז שלהם אנחנו צריכים לרדוף אחריהם ללכת חמישה ימים לירושלים ואז להתחנן שיעשו את זה.

"מחכים שיחיא סינואר יגדל ערכים?" יצחק אלגרט שנמצא בשבי חמאס, צילום: באדיבות המשפחה

"החלטנו שאם הם לא באים אלינו אנחנו נבוא אליהם ולכן אנחנו מחכים לשמוע מהם עוד הלילה אם יש להם איזה שהוא מתווה איזה שהיא עסקה שישמו על השולחן אני לא מבין למה הם מחכים, הם מחכים שיחיא סינואר יגדל ערכים הומניסטים ויתחיל לשחרר אנשים? אנחנו יודעים מה קורה פה מקבלים גופה אחרי גופה חיילים נקלעים למצבים למטורפים אז אם עד היום בלילה אנחנו לא מקבלים מענה מהקבינט או מראש הממשלה, ואנחנו לא רואים איזה שהיא עסקה שהולכת ונרקמת אנחנו נעביר את הפעילות שלנו ממטה החטופים למול הקריה, אנחנו נחכה להם שם 24-7 ולא ניתן להם להתחמק נחנו נעמוד שם עד שנקבל את מה שאנחנו חושבים שצריך להגיע וזה עסקה ביוזמת מדינת ישראל ואחר כך שחמאס ידחה אותה או העולם ידחה אותה זה לא משנה".

נועם פרי, הבת של חיים פרי בן ה-80 שנחטף מניר עוז, אמרה באירוע: "קודם כל אני מבקשת בשמי בשם המשפחה שלי ושאר המשפחות לשלוח חיבוק וחיזוק לכל מפקדי וחיילי צה"ל כולל החיילים שהיו מעורבים בטרגדיה אתמול חשוב שתדעו שאנחנו מאחוריכם, תרימו ראש.

"אנחנו מבקשים להודות לרמטכ"ל, ראש השב"כ וראש המוסד שעושים ימים ולילות כדי להניח מתווה על השולחן וזו הבקשה שלי גם מחברי הקבינט
שמענו לפני שבוע שהתנאים עוד לא הבשילו והלחץ הצבאי יוביל לעסקה ואנחנו שואלים כמה זמן אפשר לחכות? אנחנו מקבלים עוד ועוד חטופים כגופות. הדרישה שלנו מהם - תתייחסו אלינו ותניחו מתווה עכשיו, אין לנו עוד זמן לחכות. בינתיים אנחנו לא מקבלים תגובה ומענה רק ממשיכים לקבל חטופים הרוגים, ולכן אנחנו אומרים אם אנחנו לא נקבל מענה או לא נראה שהקבינט חותר למתווה עוד היום, נעבור להיות להם כל הזמן מול העיניים מול שער בגין, וכל פעם שהם באים לכל דיון הם לא יראו שום דבר חוץ מאותנו. אנחנו מקווים שככה נצליח להיות על סדר היום של הקבינט ולהביא למתווה עוד היום".

רובי חן, אבא של איתי חן אמר: "הסבירו לנו בפעם האחרונה שפגשו אותנו שהמהלך הקרקעי יביא לנו את החטופים הביתה חיים, בינתיים עברו עשרה ימים ואנחנו רואים שהחטופים שחוזרים לא בחיים אולי הגיע הזמן לשנות את הנחות היסוד האלה. למה אנשים האלה לא מסוגלים לשנות את צורת החשיבה שלהם? הם מקובעים. נחכה נחכה נחכה וסינוואר יתן הצעה. בינתיים זה לא קורה".

לאחר האסון, מאות מפגינים הגיעו אמש למחאה בתל אביב, חסמו את צומת קפלן וערכו צעדה שבעקבותיה נחסמו לתנועה הרחובות הסובבים את הקריה. הם חסמו את רחוב המלך ג'ורג' והגיעו עד לאזור דיזנגוף סנטר. חלק מהמפגינים התהלכו עם לפידים וחלקם הניפו דגל ישראל צבוע באדום, המסמל את דמם של החטופים שנהרגו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר