"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"אנחנו חלק בלתי נפרד מהמדינה הזאת": נציגי החברה הבדואית מגנים את אירועי ה-7 באוקטובר

במסיבת העיתונאים שקיימו נציגי החברה הבדואית הודגש כי "שומר חומות" 2.0 לא יהיה • הכאב הבדואי לא שונה מהכאב היהודי • "אנחנו מקווים שמקבלי ההחלטות יתייחסו אלינו כאנשים שהגורל שלהם במדינת ישראל"

,עודכן
0השמעה
מסיבת העיתונאים של נציגי החברה הבדואית. צילום: צילום: דודו גרינשפן

מספר לא מבוטל של ש'ייחים מהמגזר הבדואי בנגב, קיימו היום (חמישי) מסיבת עיתונאים על מנת לשלול תסריט של שומר החומות 2.0, ועל מנת להביע עמדה ברורה ולא משתמעת לשתי פנים – אנחנו לצד ישראל. האירוע התקיים לא רחוק מהישוב מולדה, שרק ביוני 2022 היה בו ניסיון שיבוש לנטיעות של קק"ל, ע"י אוכלוסייה בדואית.

לאחר המקרה המזעזע שהיה ב-7 באוקטובר היינו חייבים להשמיע את קולנו לאזרחי ישראל ולעולם כולו" כך אמר הש'ייח גדעון אבו סבית, "אנחנו מגנים את האירוע. אין מילה שתתאר את הזוועות. שומר חומות 2.0 לא יהיה. יהודים ובדואים הם יחד.

מתוך מסיבת העיתונאים של נציגי החברה הבודאית,

"בשומר חומות היו אלה עשבים שוטים שהתדרדרו כתוצאה מההסתה של המנהיגים של התנועה האסלאמית. אנחנו חלק בלתי נפרד מהמדינה הזאת. הכאב הגדול בחלקים נרחבים מן האוכלוסייה הבדואית במלחמת 'חרבות ברזל' לא שונה מהכאב היהודי".

"אנחנו האוכלוסייה הבדואית נמצאם בנגב מאז ומתמיד. הפעם הבדואית שילמו מחיר כבד. ה-7 באוקטובר פגע בנו מאוד קשה. קרוב משפחה שלי נרצח אחרי התעללות" כך סיפר מוסלח אבו עסא, "המדינה ראתה שהבדואים הוכיחו גם במצב מלחמה, תרמו והצילו חיים, תוך סיכון חייהם. אנחנו מקווים שאחרי שנעבור את המלחמה מקבלי ההחלטות יתייחסו אלינו כאנשים נאמנים שהגורל שלהם כאן במדינת ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר