"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נדחתה העתירה: "ראש יהודי" לא יוכלו לקיים הקפות שניות בת"א
בית המשפט בתל אביב דחה את העתירה של "ראש יהודי" וסירב לאשר את קיומם של אירועי ההקפות השניות בעיר • בהחלטתו השופט מגן אלטוביה נכתב: "כאשר מדובר באירוע פרטי בשטח ציבורי שאין לאדם זכות קנויה בו, אין לומר שהחלטת הביטול היא בלתי סבירה או שהיא פוגעת בעותרות בזכויות היסוד שלהן"
העימותים בת"א סביב הצבת המחיצה והתפילה בכיכר דיזנגוף (ארכיון). צילום: גדעון מרקוביץ

נדחתה העתירה: "ראש יהודי" לא יוכלו לקיים הקפות שניות בת"א

בית המשפט בתל אביב דחה את העתירה של "ראש יהודי" וסירב לאשר את קיומם של אירועי ההקפות השניות בעיר • בהחלטתו השופט מגן אלטוביה נכתב: "כאשר מדובר באירוע פרטי בשטח ציבורי שאין לאדם זכות קנויה בו, אין לומר שהחלטת הביטול היא בלתי סבירה או שהיא פוגעת בעותרות בזכויות היסוד שלהן"

אבי כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בית המשפט לעניינים מנהליים בתל אביבדחה היום (רביעי) את העתירה של ארגון "ראש יהודי"ובחר שלא ללכת נגד עיריית תל אביב ולא לאשר את קיומם של ההקפות השניות בעיר.

"עוול שזועק לשמיים"%2C יו"ר עמותת ראש יהודי ישראל זעירא בבית המשפט. צילום%3A אבי כהן

בהחלטתו של השופט מגן אלטוביה נכתב: "כאשר מדובר באירוע פרטי בשטח ציבורי שאין לאדם זכות קנויה בו, כאשר מצויות ברחבי העיר אלטרנטיבות רבות חלופיות לאירועים, הן בבתי הכנסת ברחבי העיר לרבות בית הכנסת של קהילת ראש יהודי, אין לומר שהחלטת הביטול היא בלתי סבירה או בלתי חוקית או שהיא פוגעת בעותרות באופן חריג או לא מידתי או באיזה מזכויות היסוד שלהן".

בבקשה ציין הארגון כי בהליך השימוע היא הלינה בכתב בפני העירייה כי יש להצר על כך שעיריית תל אביב, רשות מנהלית מהרשויות המקומיות הגדולות במדינה, נתפסה לכדי תעמולה שקרית כביבול שראש יהודי הפרה את ההתניה המונעת ׳הפרדה מגדרית באמצעים פיזיים׳

"הם ניסו להטעות ולהאשים את ארגון ראש יהודי בפיצוץ התפילה"%2C ארגון ראש יהודי ביציאה מהדיון. צילום%3A אבי כהן

כזכור, ראש יהודי טענה בעתירה כי העירייה קיבלה החלטה מנהלית פסולה וחסרת סמכות להעניש את העמותה במשוא פנים ומשיקולים זרים בכך שביטלה את כל ההיתרים שניתנו על ידה כדין לבקשת ראש יהודי מבעוד מועד, כפסע לקראת כניסתו של חג סוכות.

יו"ר ארגון "בית יהודי" הגיע מוקדם יותר לדיון לאחר שעיריית תל אביב אסרה על הארגון לקיים אירועים במרחב הציבורי בסוכות ולקיים הקפות שניות בשמחת תורה בכיכר דיזנגוף בשל סערת יום כיפור. מעמותת ראש יהודי נמסר: "אם בית המשפט לא יאפשר את הקמת הסוכה וההקפות אנחנו נפנה לעליון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...