חריג: טנק נגנב משטח אש צבאי סמוך למחלף אליקים

כעבור זמן קצר איתרו שוטרי תחנת נשר את הטנק בתוך מגרש גרוטאות באזור • המשטרה פתחה בחקירה משותפת עם מצ"ח • משרד הביטחון: "הטנק יצא משירות לפני שנים רבות, הוצב בשטח שפתוח למטיילים" • שני חשודים נעצרו

טנק (ארכיון)

מקרה חריג בצפון: טנק נגנב הלילה (שבין שלישי לרביעי) משטח אש סמוך למחלף אליקים. נציג מטעם משרד הביטחון דיווח אודות הטנק שנגנב, ואותר לאחר מכן. המשטרה פתחה בחקירה ועצרה שני חשודים, תושבי חיפה וטבריה במקרה.

חריג: טנק נגנב מבסיס אימונים סמוך לאליקים- המשטרה פתחה בחקירה // צילום: דוברות המשטרה

עם קבלת הדיווח החלו שוטרי מחוז חוף בביצוע סריקות וכעבור זמן קצר איתרו שוטרי תחנת נשר את הטנק בתוך מגרש גרוטאות באיזור נשר. בתוך כך, מבירור ראשוני של נסיבות המקרה עולה חשד כי הטנק אינו פעיל והוא נגנב מהמקום מסיבות שנחקרות בשלב זה. המשטרה פתחה בחקירה משותפת עם מצ"ח.

ממשרד הביטחון וצה"ל נמסר: "בעקבות מידע שהתקבל אמש במשרד הביטחון, על טנק שנגנב, פתחה יחידת החקירות של מלמ"ב בחקירה בשיתוף עם משטרת ישראל ומצ״ח. הטנק אותר במגרש לאיסוף ברזל בעיר נשר. מדובר בשלדה של טנק מסוג מרכבה 2 שיצא משירות לפני שנים רבות. הטנק ללא אמצעי חימוש, ומערכותיו אינן פועלות. הטנק היה מוצב בשטח אש שפתוח למטיילים ושימש ככלי נייח לתרגולות חיילים. הטנק הוחזר למערכת הביטחון. חקירת האירוע נמשכת, וכן יתקיים תחקיר פיקודי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר